Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Värvad av VSK Fotboll – nu klar för VSK Bandy!


Målvaktstalangen Martin Falk väljer att ta upp sin elitsatsning och har skrivit på ett kontrakt med VSK Bandy, han fortsätter samtidigt träna VSK Fotbolls U16/U17. #VSKåretrunt. – Det är absolut den roligaste matchen jag har spelat, säger Martin Falk när han minns tillbaka till den numera klassiska femte och avgörande semifinalen mellan VSK Bandy och Sandvikens AIK.

Efter säsongen 2015/2016 valde Martin Falk att lägga handskarna på hyllan för att satsa helhjärtat på fotbollen och tränaryrket.

– Jag fick ett erbjudande från Sandvikens IF om att jobba heltid och kände inte för att flytta då. SAIK ville väl bli av med mig och ansåg att jag var fri att gå trots att jag hade kontrakt, så då tänkte jag att jag provar fotbollen ordentligt.

Men när vintern närmade sig blev Falk kontaktad av storsatsande AIK Bandy och det blev spel i division ett under 2016/2017.

– En träning och en match i veckan, jag kom ändå från en Elitserieklubb och det var en jätteomställning. Så jag kände att om jag skulle köra vidare så skulle det vara på högsta möjliga nivå för mig, men jag valde att köra fullt ut med fotbollen.

Sommaren kom och Falk körde på med Sandvikens IF, fram till augusti. I samråd med tidigare kollegan och VSK Fotbolls nuvarande utbildnings- och ungdomsansvarige Anders Boman valde han att packa väskan för att ta över VSK Fotbolls U15 (U16/U17 under 2018).

– Jag ville ha en ny utmaning och det föll sig väl ut när Boman flyttade hit, vi hade bra kontakt under tiden i SIF. Jag ville flytta ned och gå under honom och få den utbildningen jag fått tidigare. Sen är Västerås en större stad, VSK en större klubb och det finns fler spelare.

Redan när flyttlasset gick blev Falk kontaktad av Michael Campese som ställde frågan hur han kände för bandyn, men där och då var valet stenklart.

– Jag ville köra fullt ut med fotbollen, tidigare hade det inte gått att kombinera både fotboll och bandy och jag tänkte att det skulle vara lika nu.

Men hösten kom och när seriematcherna för bandyn drog igång började också suget växa fram.

– Jag har tänkt på det hela hösten och när man har sett matcher så är det klart att man blivit sugen. Jag fick ett ganska stort sug rätt tidigt och nu känner jag mig redo att köra fullt ut med båda bandyn och fotbollen när jag vet att det går att kombinera.

Falks senaste match på elitnivå är den berömda femte och avgörande semifinalen i ABB Arena Syd mellan VSK Bandy och Sandvikens AIK som spelades inför 6547 åskådare.

– Den var helt magisk. Det är absolut den roligaste matchen jag har spelet, förutom att vi förlorade såklart. Men det trycket… VSK har utan tvekan Sveriges bästa supportrar. Man drogs med och det är så man vill ha det, sjukt speciell känsla. Man var verkligen inte van med det när man spelade i Sandviken, men matcherna i Västerås var något nytt och speciellt och något man ville göra om och om igen.

Martin Falk räddar boll från Jonas Nilsson under semifinalserien

Det var en het semifinalserie och rivaliteten mellan VSK och Sandviken sträcker sig långt tillbaka, något Falk kände av under tiden i klubben.

– Det är klart att man har känt av den. För mig som inte är från Sandviken så var det inte så speciellt som det var för andra spelare i laget.

Nu blir ABB Arena Syd och Västerås nya spelorten för Falk som siktar på att ta sig tillbaka till toppen.

– Jag vill satsa igen, i och med att det går att kombinera U16/U17 och bandyn då det klaffar bra med träningstider osv. så vill jag köra fullt ut. Jag vill vinna SM-guld med VSK, vinna VM-guld med landslaget och ta mig tillbaka till den absoluta toppen. Jag är inte nöjd utan vill köra på i många år framöver.

Det blir tuff konkurrens i målet framöver. Andreas Bergwall står för en återigen makalös säsong, Filip Mörkdal vaktade kassen under Svenska cupen och blev hela turneringens målvakt.

– Det blir en bra konkurrenssituation och det kommer vara sjukt bra drivande miljö att kunna pusha varandra i, vilket gör att man verkligen kommer kunna nå toppen. Det kommer bli krig varje dag om att få vara med i truppen och få speltid.

Kommentar från klubbchef Michael Campese:
– Det känns riktigt roligt att Martin hittat suget för bandy igen! En sådan talang och erfaren spelare sett till hans ålder ska självklart fortsätta spela bandy. Martin och jag har pratat intensivt den senaste tiden sedan det kom oss tillkänna att han vill börja igen.
Vi har idag två riktigt bra målvakter varav den ena är bäst genom alla tider. Att nu kunna testa Martin under tre månader och hoppas att han hittar tillbaka fullt ut är en möjlighet vi inte kan förbise.

– Martin är tydlig med vad han vill och det ska vi ta tag i under våren och då se över hur vi eventuellt kan fortsätta vår gemensamma satsning. Vi vill också passa på att tacka AIK Bandy och Jonas Galotta som har varit mycket behjälpliga och välvilliga i övergången då Martin varit skriven för AIK som tredjemålvakt.

Fakta
Namn: Martin Falk
Född: 28 mars 1995
Position: Målvakt
Moderklubb: IFK Vänersborg
Tidigare klubbar: Sandvikens AIK, AIK Bandy
Meriter: 1 SM-guld, 1 SM-silver, VM-guld med P21
Aktuell: Klar för VSK Bandy

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer