Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Klubbchef Campese om finalflytten “Trevlig hemmaplan”


På måndagsförmiddagen blev det klart att SM-finalerna i bandy flyttar tillbaka till Uppsala och Studenternas IP. – Studenternas har varit en trevlig hemmaplan och vi ska se till att det blir så igen, säger Västerås SKs klubbchef Michael Campese.

Efter fem år i Stockholm, två på Friends Arena och de senaste tre åren på Tele2 Arena, beslutade Svenska Bandyförbundet i fredags att man flyttar tillbaka till Studenternas IP. En arena där finalen spelades mellan 1991-2012.

– Jag ser det på två sätt. Jag hade gärna sett att man försökt jobba några år till med Stockholm och Tele2 Arena men jag förstår också att det finns olika aspekter som gör att man flyttar tillbaka till Uppsala.

I sociala medier har det varit både bu och bä, både när det blev klart att finalerna flyttade till Stockholm men även nu när det är klart att man flyttar tillbaka till Uppsala.

– Vi har varit delaktiga i processen såklart. Men både jag och VSK tycker att vi skulle testat något år till i Stockholm och lagt ännu mer kraft. Hade vi fått in 25 000 på Tele2 Arena så hade det blivit en fantastisk finalarena.

VSK har spelat 10 SM-finaler på Studenternas IP och tagit hem guldet vid sju tillfällen.

– Studenternas har varit en trevlig hemmaplan och vi ska se till att det blir så igen, avslutar Campese.

Bilden är tagen efter VSK Bandys SM-Guld 2009, på Studenternas IP.

 

Dan Kiwii Persson

VSK_Logga_555


[fb_like]

Kommentera

kommentarer