Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Klubbchefen har ordet – “VSK Bandy ska fortsätta vara VSK Bandy”


Nu är jag drygt en månad in i min nya tjänst som klubbchef i den förening som ligger mig absolut närmst om hjärtat.
Det har varit en hektisk tid med en ny verklighet. En verklighet med en väldigt ansträngd ekonomi, en nygammal organisation med samma människor men i nya roller och inte minst en verklighet med ett avslutat samarbete med vår systerförening VSK Fotboll. Tråkigt och tungt att tillslut erkänna för oss själva att vi inte lyckats med den på pappret väldigt fina idén att växa ihop, vi har verkligen givit det tid och energi men nu gasar vi vidare i varsin fil och jag tror att vi båda kommer att må väldigt mycket bättre inom kort.

Tiden efter delningen har handlat väldigt mycket om vår ekonomi och det kommer det att göra under en lång tid framöver.
Prognosen kring siffror och bokslut som förmedlades av ordförande Gisela Stockhaus för några veckor sedan (Läs mer: Ordföranden har ordet – ”TACK”) står fast men vi jobbar väldigt hårt för att den summan ska minska och vi tar steg varje dag. Vad årets resultat kommer att innebära rent konkret kan vi än så länge bara spekulera i.

Det långsiktiga arbetet kring ekonomin är i fullgång och kostnadskostymen kommer självklart att krympa framöver, samtidigt som det är en viss balansgång med vad vi ska kapa. Inget är heligt men VSK Bandy ska fortsätta vara VSK Bandy. Vi vill t.ex. att alla upp till 15 år ska fortsätta kunna se gratis elitseriebandy i ABB Arena Syd, att deltagaravgift och medlemskap skall ligga på en nivå där så många som möjligt ska ha råd att vara med, vi vill via Schysst Framtid höja vår närvaro ute i skolor och i Västerås för att hjälpa och göra skillnad på riktigt. VSK Bandy är Mesta Mästarna och har två fantastiska representationslag på dam- och herrsidan men vi är så otroligt mycket mer.

I fredags lanserades vårt nya koncept ”Grönvit till 1000”. Det är en kampanj som riktar sig till våra medlemmar, vår publik och våra anhängare. Det är uteslutande för er vi finns och det är ni som är VSK Bandy. Jag gillar tanken att ni på sikt även är vår största samarbetspartner, vi ser det som ett långsiktigt projekt som säkert kommer ändra form under tidens gång, det är ni som bestämmer var det tar vägen. Förhoppningen är att vi ska bygga en gemenskap i gruppen med exklusiva träffar där man får en möjlighet att påverka på olika sätt. Inte minst ska man känna en stolthet att man är en del av något stort som gör skillnad i världens vackraste förening, den stoltheten känner i alla fall jag. 32 företag med grönvita hjärtan har klivit på projektet och bidragit med erbjudanden som gör att det blir ganska lätt att hämta hem sina 1000:-. Tiden för lanseringen är självklart ingen slump, många vill hjälpa men vet inte riktigt hur och självklart kan det bli en bra intäktskälla i tuffa tider. Med det sagt vill jag poängtera att det inte ligger med någon intäkt från ”Grönvit till 1000” i vare sig budget eller prognos. Varje person som väljer att kliva på är en ren bonus och ser till att vi är tillbaka på grön kvist desto snabbare.

Läs mer om projektet här: Grönvit till 1000

Slutligen vill jag återigen passa på att tacka alla de personer som hjälpt oss så här långt. Vare sig det handlar om att swisha pengar, besöka våra matcher, jobba ideellt eller att samarbete med oss via sitt företag så är ni lika viktiga. Det är ni och den fantastiska organisationen som jag har förmånen att träffa minst fem dagar i veckan som gör mig helt övertygad om att vi fixar detta!

Himlen är och förblir Grönvit!

Anders Ek


[fb_like]

Kommentera

kommentarer