Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Landslag: Tre VSK:are uttagna till Universiaden


Mellan 1-12 mars 2019 pågår Universiaden i Krasnoyarsk, Ryssland. Bandy debuterar på programmet och totalt deltar 50 nationer och 3000 atleter i 76 grenar inom elva idrotter. Nu är damlagets trupp uttagen och VSK Bandy har tre spelare som åker till Universiaden.

Alla bandymatcher kommer att spelas i den nybyggda bandyhallen i Krasnoyarsk och kommer även att direktsändas av Eurosport. Förbundskapten Magnus Nordin och biträdande förbundskapten Hanna Dahlström har nu tagit ut den trupp som ska representera damlandslaget. Uttagna i truppen är VSK:arna Virva Rylander, Matilda Plan och Bella Aronsson.

– Efter att ha tagit ut truppen konstaterade vi att det finns spelare från samtliga elitserieföreningar med i truppen vilket är häftigt i sig. Det är ett stort äventyr som väntar spelare och ledare. Både i det korta och långa perspektivet är vårt deltagande viktigt för att utveckla den internationella dambandyn och för bandyn i stort att nå OS-status. Något som den nationella dambandyn självklart också mår bra av, säger Magnus Nordin.

Om Universiaden:
Universiaden, eller Världsstudentspelen, är ett internationellt sportevenemang där deltagarna är universitetsstudenter. Universiaden hade premiär 1959 och organiseras av Fédération Internationale du Sport Universitaire (FISU, svenska: internationella förbundet för sport vid universitet).
Namnet “Universiad” är en kombination av orden “Universitet” och “Olympiad”. Precis som vid olympiska spelen anordnas separata sommar- och vinterspel. Tävlingarna hålls vanligtvis vartannat år.

Truppen till Universiaden
Målvakter:
Minna Norrgann, Söråkers IF
Ebba Fridlund, Skutskärs IF

Utespelare:
Virva Rylander, Västerås SK
Frida Wiklund, Villa Lidköping BK
Linnéa Larsson, AIK Bandy
Kajsa Ericsson, AIK Bandy
Erica Persson, Söråkers IF
Ida Friman, Villa Lidköping BK
Julia Norrman, AIK Bandy
Agnes Ögren, Villa Lidköping BK
Sanna Gustafsson, Skutskärs IF
Matilda Öhman, Sandvikens AIK
Matilda Svenler, Villa Lidköping BK
Matilda Plan, Västerås SK
Emma Nilsson, Skirö AIK
Gabriella Aronsson, Västerås SK

Reserver:
Ellen Spång, Tranås BoIS
Clara Ringmar, Uppsala BoIS
Tilda Jonsson, Sandvikens AIK
Rut-Lina Berner, Villa Lidköpnig BK
Erica Jonsson, KS Bandy
Malin Persson, Västerås SK
Ida Sundell, Uppsala BoIS

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer