Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Malin Persson nominerad till VLT-priset 2018!


Malin Persson är tillsammans med Khalid Kerchiyev , Elias Lundberg och Frida Hansdotter nominerade till VLT-priset 2018. Vi skickar ett stort grattis till Malin Persson för nomineringen!

VLT:s sportredaktion utser vinnaren strax efter årsskiftet.

Malin Persson, VSK Bandy
VSK:s Malin Persson är en av världens bästa spelare och 2018 är hon en av fyra nominerade till VLT-priset. Persson skördar framgångar i Elitserien med VSK och under VM hämtar hon hem guldmedaljer till Sverige.

Khalid Kerchiyev , Västerås BK Brottning
Khalid Kerchiyev har under ett par år pekats ut som Västerås Brottarklubbs supertalang. Och han fortsatte att visa varför under 2018. Han är nu bäst i Sverige och kammade hem ett brons på Nordiska Mästerskapen. Nu väntar Kerchiyev på att få erövra världen. Nyligen tävlade han på U23 VM där han slutade på en femteplats.

Frida Hansdottter, Norbergs SLK
Frida Hansdotter från Norberg har sedan tidigare VM-silver och VM-brons, men i februari i år tog hon ett efterlängtat OS-guld i slalom i Pyeongchang. Frida Hansdotter är även en av kandidaterna till Radiosportens Jerringpris.

Elias Lundberg, SMK Sala
2018 var minst sagt framgångsrikt för Elias Lundberg, SMK Sala. ADAC Opel Rallye Cup i Tyskland säkrade han segern i redan med en tävling kvar. Efter vinsten blev han också erbjuden att representera Opels fabriksteam på juniorsidan. Vilket betyder att han under 2019 kommer att tävla på junior-EM för Opel. Elias Lundberg nådde inte riktigt hela vägen fram i SM men han lyckades bärga en andraplats.

 

 

FAKTA: VLT-prisetVLT-priset har delats ut till länets bästa idrottsman eller -kvinna varje år sedan 1939. För att kunna få priset måste idrottaren tävla för en västmanländsk klubb. Det är VLT:s sportredaktion som nominerar kandidaterna och utser vinnaren. Bakgrunden till VLT-priset är Kalle Widmark, som 1938 blev dubbel världsmästare i kanot och 1999 utsedd av VLT till århundradets västmanländska idrottare. Efter Widmarks dubbelseger 1938 tyckte man att det var dags att instifta ett prestationspris i idrott och året därefter, 1939, delades det ut för första gången. Det året gick priset till 5 000- och 10 000-meterslöparen Thore Tillman från Fagersta. Kalle Widmark fick själv aldrig mottaga något VLT-pris.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer