Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Malin Persson stannar i VSK – ”Jag tycker om att vinna”


Serieseger, SM-guld, årets spelare. Säsongen har varit fylld med framgångar för Malin Persson, nu har hon skrivit på för ytterligare ett år i VSK. – Jag känner att vi inte är klara, säger Malin Persson.

Lördagen 23 mars 2019 är en historisk dag för VSK Bandy. Det var dagen då VSK Bandy bärgade klubbens första SM-guld på damsidan. När undertecknad tar ett samtal med lagkapten Malin Persson om finaldagen är det goda minnen som dyker upp.

– Det var en spännande känsla direkt när man vaknade på morgonen, det fanns ett sug att spela matchen som man hade längtat efter väldigt länge. Känslan när vi rullade in med bussen på arenan var väldigt härlig, det är en känsla jag aldrig kommer glömma, säger Malin och fortsätter;

– Sen var det ett mer späckat schema mot vad vi är vana vid, väldigt minutanpassat, där fick vi bra hjälp av ledarna så att vi kunde koncentrera oss på det vi skulle. När vi kom ut på isen och såg allt folk som var där, det lyftes man av.

Finalen avgjordes på straffar, där Sara Carlström räddade alla straffar och Linda Lohiniva kunde avgöra.

– Jag minns Saras räddningar och Lindas straff. När Linda sätter sin straff är det bara underbart, att åka fram och krama henne tillsammans med laget. Det var en lättnad att vinna, jag kände inte att vi hade press innan men det var en lättnad i kroppen att vi lyckades.

Förra veckan tilldelades Malin pris som Årets spelare, för andra gången.

– Det var jättekul, jag var jättenöjd att vi lyckades vinna guld och att få vinna ett så ärofyllt pris är också fint för en själv.

Varför tror du att just du blev utsedd till Årets spelare?
– Jag har hjälpt laget mycket under säsongen och varit en del i att vi presterat bra i vinter. Jag har utvecklat mig själv både i passningsspelet och hur jag värderar mina lägen så att jag blir farligare som spelare.

Nu är det även klart att Malin Persson fortsätter sin karriär i Västerås och VSK i minst ett år till.

– Anledningen till att jag skriver ett år är att jag går klart skolan om ett år och vill kunna ha möjligheter då. Jag trivs bra i klubben och jag känner att vi i laget tillsammans med ledarna har något riktigt bra på gång som vi vill fortsätta med. Jag tycker om att vinna och det gör vi alla i laget, här finns det möjligheter att göra det även om det krävs ett hårt jobb.

VSK har som sagt en väldigt framgångsrik säsong bakom sig, men det finns fortsatt utvecklingspotential i laget anser Malin.

– Jag känner att vi inte är klara. Det är ett lagspel där allt ska passa ihop och vi vill att alla passningar ska sitta och vi vill göra allting i ett högre tempo.

Serieseger, SM-guld och årets spelare. Vad finns det för mål för dig nu?
– Det är att fortsätta jobba hårt och fortsätta på det spår vi är inne på. Utanför isen behöver jag utveckla den fysiska delen, spendera mer tid i gymmet och spåret för att bli ännu bättre. Det kommer gynna mig på isen senare, att orka mer och trycka och vara farlig på hela matcherna.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer