Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”När det hettar till så är VSK alltid bra” – Daniel Mossberg


Det är dags för den första riktiga värdemätaren för VSK när Sandvikens AIK kommer till ABB Arena Syd. Man möter ett Sandviken som gjort 36 mål på de fyra inledande matcherna. – Vi har pratat oerhört mycket om defensiven, säger Daniel Mossberg.

Det är mycket Västerås just nu för Daniel Mossberg som på en vecka besöker Rocklunda fyra gånger.

– Det är tydligen bara där man kan spela cup just nu. Det var CCM-cup i helgen för ena sonen, sedan spelade vi mot Tillberga igår, imorgon mot VSK och sedan blir det cup för båda sönerna i Västerås i helgen. Det är inte långt, men det är ingen jätterolig väg att åka.

Sandviken kommer från två storsegrar, 10-0 mot IK Sirius och 13-3 mot Tillberga. 23 mål på två matcher.

– Det kanske inte rimmar riktigt, men vi har pratat oerhört mycket om defensiven. Sätter man den så funkar offensiven. Sen kanske vi inte har mött de bästa lagen i serien, men vi känner att vi har varit bättre i år att spela mot sämre motstånd än tidigare.

Årets Sandviken består av ett gäng rutinerade spelare och ett gäng juniorer som får ta stor plats i laget.

– Så kan man sammanfatta det. Det tar slut någon gång och det är bra att det kommer unga grabbar. 97-orna är Sandvikenkillar vilket är extra kul. Sen har vi ytterligare en 17-åring, Albin Thomsen, som gjort en succéstart.

Daniel Mossberg

Sandviken har vunnit tre av fyra matcher, förlusten kom borta mot Hammarby IF på ett regnigt Zinkensdamms IP. Nu väntar en ny toppmatch, mot VSK.

– Äntligen! Det är de här matcherna man vill spela. VSK imorgon och Edsbyn i nästa omgång.

Varför är matcherna mot VSK speciella?

– Båda lagen är alltid tippade att gå långt, båda lagen har varit de största klubbarna i många år och det finns en rivalitet som går tillbaka hur långt som helst. Det sitter kvar i väggarna fast det kommer in nya spelare och det jag tycker att det är fantastiskt roligt att det är så. Otroligt tuffa matcher och man kör på, när matchen är slut så går man vidare.

Är de här matcherna roligare än att möta lag som backar hem?

– Frågar du mig så är det betydligt roligare att möta lag som anfaller, jag tycker om att anfalla, att se lag som anfaller. Båda lagen är jäkligt bra defensivt också, det går inte bara att köra för då blir man sårbar bakåt. Ska man vinna lär man ha en bra defensiv, men man behöver en bra balans där. Både VSK och SAIK har inställningen att anfalla.

Inför Elitserien var det flera som reste ett frågetecken kring VSK då man åkte ur gruppen i World cup. Men att VSK har fyra raka segrar nu när säsongen dragit igång är inget som förvånar Mossberg.

– VSK är alltid bra, vad som än händer på försäsongen. När det hettar till så är VSK alltid bra, det har man alltid varit och kommer alltid att vara. Får man två ordinarie spelare, och landslagsspelare, skadade så märks det i alla lag. Då spelar det ingen roll hur bra juniorer man har.

Foto: Stefan Lindgren

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer