Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Olsson lämnar Grönvitt efter sju säsonger – ”Storma Studenterna i mars”


Efter sju säsonger i VSK är det nu över, Mikael Olsson lämnar Sportklubben. – Man kommer alltid vara grönvit och de här sju åren har på riktigt betytt väldigt mycket för mig, säger Mikael Olsson om tiden i VSK.

Alla goda ting är… två? Två SM-guld, två World cup-titlar, två Svenska cupen-guld och två barn. Så skulle man kunna summera Mikael Olssons tid i Västerås och VSK Bandy. Undertecknad tog ett samtal med Olsson, som just nu är på skidsemester med familjen, för att summera tiden i VSK.

– Jag kom hit 2012 och den säsongen var vi inte favorittippade vilket var ett bra tillfälle för mig att komma in i laget. Året efter gjorde vi några värvningar i Esplund, Bergwall, Bergström och även ”Hompa” (Holmberg) som kom hem. Det gjorde att vi blev högre rankade och jag kände att jag låg lite efter och fick träna mig ikapp för att växa in i det tempo de grabbarna hade i sig, säger Olsson och berättar om sin mittfältsroll;

– Det andra året hittade jag den roll som jag fick komma att ha de kommande åren, en tvåvägsroll på mittfältet som passade mig väldigt bra. Man behövde inte fundera så mycket utan bara jobba stenhårt och vara med som en joker i det offensiva.

Flera titlar blev det alltså genom åren och det starkaste minnet är första guldet.

– Det måste vara första SM-guldet mot Sandviken 2015, det var absolut det största. Det var ändå det som man inom bandyn hade drömt om och tränat för varje dag, det var de bilderna som kom upp i huvudet när man gnuggade milen. Det var en speciell och skön känsla när vi lyckades bärga det guldet.

Varför väljer du att lämna VSK?
– Både jag och min sambo är ursprungligen från Dalarna och vi känner att vi vill landa där bland familj och övrig släkt. Vi vill kicka igång ett liv där och låta barnen växa upp där, det blir lite enklare med allt med många nära.

Hur ser framtiden ut nu?
– Det återstår att se, vi får se vad som händer helt enkelt.

Innan telefonen läggs på och Olsson beger sig ut i skidbacken igen vill han själv rikta ett stort tack till alla som följt honom och laget genom åren.

– Man kommer alltid vara grönvit och de här sju åren har på riktigt betytt väldigt mycket för mig. Alla stora matcher där Västeråspubliken slutit upp ordentligt när allt ställts på sin spets, både hemma och borta. Det har varit underbara år och jag är glad och väldigt tacksam att jag fick chansen att komma hit till Västerås. Jag vill önska laget stort lycka till nästa säsong, så stormar jag Studenternas efter finalen i mars.

VSK Bandy vill passa på att tacka Mikael Olsson för tiden i VSK och önska honom och familjen all lycka till i framtiden.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer