Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Pressmeddelande från VSK Bandy och TB Västerås


TB Västerås och Västerås SKs seniorverksamheter ingår nära samarbete för att stärka bandyns position och utveckling i Västerås. Mottot för samarbetet lyder:
”Så många som möjligt, så länge som möjligt och så bra som möjligt.

Genom en långsiktig satsning på ungdomsverksamhet och talangutveckling har TB Västerås denna säsong, för första gången någonsin, haft lag i alla åldersklasser för pojkar från Bandyskola till P20. Tillsammans med Västerås SKs redan starka ungdomsverksamhet har klubbarna skapat en enorm bredd för bandy i Västerås.

I och med att vi gemensamt kommer få fram stora mängder seniorspelare de kommande åren har klubbarna tillsammans tagit fram en modell för att stärka såväl bredd som spets i Västeråsbandyn. Tanken är att alla skall få möjligheter att fortsätta spela och utvecklas på sin individuella nivå i Västerås.

Västerås SK – Elitserien
TB Västerås – Allsvenskan
Hubbo BK – Division 1
(Ev Aros BK – Division 2)

Samarbetet på seniornivå kommer även genomsyra annan berörd verksamhet såsom marknad, arena och frågor gentemot förbund, kommun och fastighetsägare. Tillsammans har vi styrkan och kompetensen att utveckla såväl elit- och bredd i Bandyns huvudstad.

Michael Campese, Klubbchef VSK Bandy:
– TB Västerås tidigare klubbchef Tobias ”Zocke” Johnsson kontaktade mig i november för ett förutsättningslöst möte där vi diskuterade hur klubbarna tillsammans kunde stärka och utveckla bandyn i Västerås. Vi såg tillsammans stora möjligheter inom flera områden och vi tog frågan vidare till respektive klubbs styrelse som sedan gemensamt arbetat fram riktlinjerna för ett nära samarbete. Det här känns riktigt bra och kommer stärka bandyns position och möjligheter att utvecklas ytterligare.

Calle Juhlin, Ordförande TB Västerås:
– Vi har haft en tät dialog med VSK och försökt se detta ur ett perspektiv för bandyns bästa i Västerås. Vi är otroligt stolta över vår verksamhet och att vi får fram så många talanger. Det kommer vi fortsätta med. Men vi måste även inse att alla inte kan bli Elitseriespelare. Tidigare har många ungdomar fått sluta eller flytta för att kunna fortsätta spela på seniornivå. Genom denna modell hoppas vi att fler kan spela vidare och utvecklas på sin individuella nivå här i Västerås.

Gisela Stockhaus, Ordförande VSK Bandy:
– Det känns otroligt positivt att vi har en gemensam syn på hur vi tillsammans kan utveckla bandyn i Västerås. TB Västerås är otroligt duktiga på vissa områden och vi på andra. Det har funnits dessa tankar och diskussioner tidigare men då har vi inte riktigt nått fram till varandra. Det känns fantastiskt bra att vi nu landat i ett gemensamt nära samarbete där båda klubbarna har samma målsättning:

”Så många som möjligt, så länge som möjligt och så bra som möjligt.”

Västerås 2018-02-17

Gisela Stockhaus                                                         Calle Juhlin

Ordförande VSK Bandy                                              Ordförande TB Västerås

Eventuella frågor kring samarbetet besvaras av:
Calle Juhlin, TB Västerås                            070-498 60 23
Gisela Stockhaus, VSK Bandy                   070-244 93 00


[fb_like]

Kommentera

kommentarer