Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Schysst Framtid & Ung Företagsamhet Västmanland mot en schysstare framtid


VSK Bandy och Schysst Framtid startade nyligen upp läxhjälpen för ungdomsspelare i VSK Bandy tillsammans med IT-bolaget Britt. Nu inleder Schysst Framtid nästa samarbete, med ung Företagsamhet Västmanland.

– Vi kommer att jobba tillsammans för att skapa bättre förutsättningar för ungdomar i regionen till att starta och driva egna företag. Idén bygger på att UF-företag i Västmanland får möjlighet att synas i samband med VSK Bandys hemmamatcher, säger Joel Engström, spelare i herrlaget och föreläsare i Schysst Framtid.

Tack vare Ledarskap & Utveckling J Hedström AB och JL Ekonomi kommer UF-företag att annonsera och sälja sina produkter under hemmamatcherna utan kostnad. Tanken är att bygga ett nätverk kring matcherna och ge möjlighet för UF-företagare att marknadsföras tillsammans med Schysst Framtid och VSK Bandy.

– Schysst Framtid strävar efter att hela tiden göra Västerås ännu bättre. Genom att vara en positiv förebild, bidra med kunskap och inspiration samt ständigt jobba aktivt för en schysstare framtid.
Att samarbeta med Ung Företagsamhet Västmanland och skapa utrymme för att unga företagare i Västerås ska kunna utvecklas känns självklart. Schysst Framtid vill bygga en tidig kontakt med företagen och skapa bra möjligheter för att utvecklas, säger Stefan “Lillis” Jonsson, projektledare Schysst Framtid.

Ung Företagsamhet Västmanland är en ideell organisation som arbetar med att få in entreprenörskap som en röd tråd genom hela utbildningssystemet.

– Vi ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Vi arbetar bland annat med UF-företagande på gymnasiet och ett Alumni-nätverk bestående av föredetta UF-företagare. Tillsammans med Schysst Framtid kommer vi att skapa naturliga mötesplatser mellan VSK Bandys nätverk och Ung Företagsamhet, skapa en plats i arenan avsedd för UF företagare och stötta blivande unga företagare, säger Johan Eliases på Ung Företagsamhet Västmanland.

Förutom att UF-företagen syns under VSK Bandys hemmamatcher kommer ungdomarna även att få möjligheten att närvara när Västerås Affärsnätverk (VAN) har träffar.

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer