Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Succéhelg för 06-orna i Rättvik


Sena avgöranden, bästa passningsspelet av samtliga 14 lag – och framförallt en skön känsla att se killarna utvecklas både som spelare och individer under en hektisk helg i Dalarna. – Jag blir glad när ledare och föräldrar i andra lag tyckte att vi spelar fin bandy. Det är det vi jobbar hårt med, säger Erik Johansson, tränare i P06.

Helgen 26-28 januari deltog VSK Bandy P06 i Rättvik Camping cup inne i Rättvik Arena, vilket borgade för perfekta förhållanden.

Helgen inleddes med match mot Ljusdals BK, ett lag vi tidigare aldrig mött. Ett spelsuget VSK tog hem första matchen med 4-1 – och det var ett glatt gäng som åkte och inkvarterade sig på Rättviks Camping, en urvändning från Siljans strand.

Väckarklockorna ringde redan 06:00 på lördagen. Förvånansvärt pigga killar som efter en stabil (nåja…) frukost åkte till arenan för ombyte och uppvärmning.
Motståndare i första matchen; GT/76, ett lag som alltid bjuder upp till fint bandyspel och det brukar vara jämna matcher. Den här gången höll dock VSK ett högre tempo även om GT/76 i ärlighetens namn hade minst lika bra passningsspel. Det var dock VSK som avgick med segern; 2-0.

I gruppspelets tredje match väntade IFK Rättvik blå. Ytterligare en ny bekantskap och här kom verkligen killarna igång och spelade fartfylld bandy med många urvändningar och ett fint passningsspel. I slutsekunderna petade Rättvik in ett reduceringsmål, men segern var aldrig hotad. 3-1 till VSK.

Stämningen i omklädningsrummet, som delades med ett gäng väldigt trevliga spelare och ledare från Huddinge, var hög och killarna började prata om A-slutspel. Dock visste vi om att de sista två matcherna skulle bli de tuffaste då norska uppstickaren Stabaek röd och starka Sirius röd väntade.

Stabaek hade dittills vunnit sina matcher och de skulle visa sig vara alltför starka. De norska killarna höll väldigt hög fart då de kom i attack efter attack och sköt från alla möjliga och omöjliga lägen. VSK:arna försvarade sig så gott de kunde, men slutresultatet 3-5 var rättvist.

Nu visste vi att gruppspelets sista match skulle vara viktig för placeringen i gruppen inför söndagens slutspel. På andra sidan väntade Sirius, ett lag vi historiskt haft svårt för och där det brukar bli jämna matcher. Tyvärr var Siriusspelarna lite hungrigare än vi. Efter en match som stundtals blev väl het där båda lagen var frustrerade och tyckte motståndarna spelade fult stod Sirius som segrare med 6-2.

Efter en gastkramande sista omgång stod det klart att det skulle bli en målskillnadsaffär för att skilja lagen åt inför slutspelet då tre lag hamnade på samma poäng. Vi hamnade på fjärdeplats och gick alltså vidare till A-slutspel.

Då grupperna bestod av sju lag vardera och man endast spelade fem gruppspelsmatcher mötte man inte samma lag. Dessutom mötte vissa av lagen från grupp A lag från grupp B vilket resulterade i lite konstiga tabeller.

Lördagskvällen spenderades i stugorna på campingen och vi samlades och snackade igenom söndagen. De två förlustmatcherna var glömda och killarna började se fram mot kvartsfinalen. De pratade mycket om att göra jobbet tillsammans: “Det vi gör, gör vi som ett lag” och om delaktighet och att försöka hitta vårt passningsorienterade spel.

På söndagsmorgonen var killarna nervösa men väldigt laddade inför kvarten. De insåg att de skulle behöva göra sitt allra yttersta för att kunna rubba dittills obesegrade Stabaek vit. De gick fram som en slåttermaskin i gruppspelet och hade 35-8 i målskillnad.

VSK chockade motståndarna genom att göra 1-0 tidigt i matchen. Även detta Stabaekslag hade ett fåtal killar som körde och körde. Vi var dock beredda och jobbade och slet och kämpade för varandra. Dock var de norska spelarna oerhört skridsko- och skottstarka och lyckades få in några bollar på oss. VSK-killarna försökte rulla boll, men det är svårt att få igång nåt spel när motståndarna har en till två spelare i straffområdet som stressar målvakten.
Vi tvingades till långa snabba utkast och detta visade sig vara medicinen för dagen. Matchen böljade fram och tillbaka och killarna gav verkligen allt. Stabaek låg hela tiden målmässigt före, men när en minut återstod lyckades vi peta in kvitteringen till 4-4. Vi var dock inte nöjda utan hann med ett sista anfall. Tyvärr stoppades detta och ett resultatlöst frislag var det sista som hände innan slutsignalen ljöd – straffläggning väntade.

Gruppen samlades och pratade igenom läget och tre av killarna var sugna att ta var sin straff.
Vi fick börja och den första satt otagbart intill stolpen; 1-0
Vår målvakt räddade deras första straff efter en otroligt fin benparad; fortfarande 1-0
Vår andra skytt satte säkert sin andra straff; 2-0
När deras skytt missade sin straff var succén ett faktum! Glädjen hade inga gränser och killarna var överlyckliga.

I semifinalen väntade åter Sirius, antagonisten från Uppsala, som slagit oss ganska stort i gruppspelet. Den här gången var vi dock bättre förberedda och visste vad som krävdes.
Även denna match gick i ett väldigt högt tempo och vi började återigen rulla boll, vända ur och byta kant. Alla spelarna var delaktiga och gjorde jobbet, tog åkningar och hjälpte varandra. Lagen följdes målmässigt åt och vi räddade en straff. När det återstod några minuter lyckades vi sno bollen, i en sedvanlig åkning av motståndarnas libro, och fick in 4-3 vilket även blev slutresultatet – FINAL!

I finalen väntade Stabaek röd och vi hoppades få vår revansch.
Även denna match präglades av enmansåkningar från de norska spelarna. Vi försökte få igång vårt spel, men norrmännen var oerhört aggressiva och sköt så fort de fick möjlighet.
På läktarna gjorde VSK-klacken verkligen sitt yttersta för att lyfta killarna och vi pressade Stabaek in i det sista, men tyvärr lyckades de göra ett mål mer än oss. Matchen slutade 1-2 i Stabaeks favör och de tog hem guldet.

De flesta (även de norska föräldrarna) var överens om att vi hade spelat den bästa bandyn och tyckte vi var värdiga vinnare. Men, det är cup och den som gör flest mål i finalen vinner… Det är dock härligt att se att killarna i VSK Bandy P06 är på rätt väg.

Ett stort tack till arrangören för en bra planerad och genomförd cup, vi kan verkligen rekommendera den. Vi vill också tacka våra motståndare för härliga matcher och framför allt vill vi tacka våra supportrar för allt stöd under helgen!

Resultaten för VSK Bandy P06 under helgen:

Gruppspel
VSK – Ljusdal 4-1
GT/76 – VSK 0-2
IFK Rättvik blå – VSK 1-3
VSK – Stabaek röd 3-5
VSK – Sirius röd 2-6

Kvartsfinal
Stabaek vit – VSK 4-5 e.str.

Semifinal
VSK – Sirius röd 4-3

Final
VSK – Stabaek röd 1-2


[fb_like]

Kommentera

kommentarer