Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Ungdom: Kärt återseende för P06 – Jernvallsskolans dagis


VSK:s båda lag (grön och vit) i Knatten cup i början av februari drog vinstlotten redan före första avslag.

I ett ymnigt snöfall lastade pojkarna av bussen vid Göransson Arena och kryssade förbi snövallarna upp till Jernvallsskolan dagis. Hög igenkänningsfaktor redan på skolgården. Jo då, samma ”sovrum” som förra året.

Två nätter på luftmadrass på dagis. Hmm. Brukar sällan leda till finsömn i hostig miljö. Vad det däremot leder till är ökad sammanhållning.
Så alltså en god start på Gästrikehelgen. Både lag vit och grön öppnade sedan mot Hammarby IF grön och vit. Brukar vara jämnt. Så även nu. Ett kryss och en knapp förlust.

Fredagen gick över i lördag. Fortsatt snöfall utomhus. Fortsatt spel inomhus. Vit fick slita för det mot Umedalen, som så småningom vann cupen. Räckte inte fram och kryssade sedan i gruppepilogen mot Derby – och inget mer spel i Knatten.

Grön hade en bra lördag med vinst mot Helenelunds IK med 7-1. SAIK väntade i nästa match för gruppvinsten – och då ska ni veta att SAIK-VSK betyder näst intill samma sak som när A-lagen möts. Fåordigt, spänt, nervöst före avslag. Och så tunga 0-2 i paus utan att gästrikarna varit överlägsna.
Men där fanns något i beslutsamma anleten hos killarna i det korta paussnacket. En återkomst till 2-2 i andra och en spännande avslutning så som det nästan bara kan bli i bandy. Fart, genomtänkta anfall och fint passningsspel blandat med kamp (schysst) från båda lagen landade i 2-2 och stort beröm. Grön till kvartsfinal mot Hammarby IF.

Lördag kväll på Knatten innebär kort promenad till närliggande mack för inköp av lördagsgodis. Så även i år – ett uppskattat avbrott i turneringstillvaron.

Söndag – och Hammarby IF igen. Vi försökte spela, fick stundtals i gång det men orkade inte riktigt hela vägen. Bajen avgjorde till 3-2 på en hörna (ett skott) och ett tufft sätt att åka ut på. Tårar, givetvis, men pojkarna samlade sig snabbt efter slutsignalen och gratulerade Hammarby IF till semifinalplatsen. P06 kommer alltid igen.

Hemresa. Efter 48 lärorika timmar i Sandviken har vi lärt känna varandra ännu mer. Det är väl det som är meningen med en turnering?

Ledarna P06


[fb_like]

Kommentera

kommentarer