Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Ungdom: Tredjeplats för P-06 i Borlänge cup


Delaktighet, samarbete, gör kompisen bra. Lagbygget P06 tog ett kliv till på utbildningsstegen efter tredjeplatsen i Borlänge cup.

Vetlanda, Stabaek, Helenelund, VSK. När vi lottades tillsammans i grupp D i Borlänge undrade vi nästan om det var ett skämt. Tre av lagen var nämligen topp fyra i Aros Bygg-cup i november. Tufft, svårt – men omöjligt? O nej. Inte för P-06.
Vi öppnade med 6-0 mot kvalitetslaget Helenelund på idylliska Tunets IP. En fullträff spelmässigt.
Rullade vidare med 1-1 mot Stabaek, som kvitterade på tilläggstid i en match som vi hade. Samarbetet i försvaret mot solokörande norrmän imponerade.

Mot Vetlanda var vi inte riktigt där och smålänningarna vann rättvist, 4-0.
Nu behövde vi hjälp av Helenelund för att gå vidare. Sollentunalaget försvarades sig med allt de hade och fick 3-3 mot ett måljagande Stabaek. Ett kryss skickade oss till kvartsfinal – och Stabaek till B-slutspel. Det jublades friskt när 06-orna på läktarplats firade sin kvartsfinalplats.

Där väntade Hammarby. Vi hade bestämt oss. Avslag i gryningen (07.00), snöfall och minus 12. Det gillade vi absolut och körde matchen i början av andra halvlek. Till slut vidare till semifinal efter 4-2.
Väl där pressade vi hemmalaget Borlänge till sudden. De hängde in ett långskott till 3-2, och ett tungt avslut på turneringen. Men när värsta besvikelsen lagt sig i omklädningsrummet syntes några leenden, en tredjeplats är riktigt bra i kamp med 16 lag.

Delaktighet, gör kompisen bra, sätt honom i läge och samarbete är viktiga delar i vårt lagbygge. Just de delarna och ett gott rykte som ett spelande lag tog oss till semifinal i cupen, som Vetlanda vann.

Ledarna P06


[fb_like]

Kommentera

kommentarer