Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Virva Rylander utsedd till årets junior!


Idag presenterade Svenska Bandyförbundet årets bästa ungdomsspelare i svensk bandy säsongen 2018/2019. Årets junior på tjejsidan är VSK:aren Virva Rylander. – Det känns otroligt roligt och det är en ära att få priset, säger en glad Virva.

Vad betyder det för dig att bli utsedd till årets junior?
– Jag blir väldigt glad och främst betyder det att jag gör rätt saker och att allt jobb jag lagt ner den här säsongen har lönat sig. Det är ett kvitto att man utvecklas och gör någonting bra.

Varför tror du utöver det att juryn utsett just dig?
– För att jag tycker att det är så otroligt kul att spela bandy och det gör att jag utvecklas och tar kliv, att jag vågar ta för mig mer och mer.

Ger det här en extra energiboost inför helgens final?
– Absolut, nu måste man visa att man är värd priset, haha!

Vi skickar med ett STORT GRATTIS till Virva Rylander!

Juryns nominering:
Årets junior, tjej F19
Virva Rylander, Västerås SK
Virva är nu en etablerad elitseriespelare och är med sin seriositet och fysik en försvarare som under säsongen gjort stort avtryck i både sitt klubblag och landslaget.

Övriga pristagare på ungdomssidan:

Årets flickspelare F17
Tilda Ström, Villa Lidköping BK
En spelare som tagit stora kliv och visat en stor mognad i sitt spel. Tilda har en kraftfull skridskoåkning och ett välutvecklat målsinne som har varit värdefullt i både klubblag och landslag.

Årets pojkspelare P17
Jesper Granqvist, Edsbyns IF
Årets pojkspelare är en skridskostark och placeringssäker försvarare. Han är en ledare och pådrivare, både på och utanför plan. Med en beundransvärd inställning och en vilja att hela tiden utvecklas, är han redan nu en stor förebild för den egna föreningens ungdomar. Han har under denna säsong gjort elitseriedebut i Edsbyns IF, representerat Sveriges P17 och P19 landslag.

Årets junior, kille P19
Ted Hedell, Edsbyns IF
En modern forward som jobbar hårt för laget. Han sprider positiv energi på och utanför planen. Har under året varit en drivande spelare i P-20 och vuxit in i rollen som seniorspelare.

 

Var med och hylla dessa spelare på Studenternas IP på lördag, ca 30 minuter innan starten av dam- respektive herrfinalen.

Juryn har bestått av ungdomslandslagens förbundskaptener.

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer