VSK Bandy World Cup mästare 2014!

VSK Bandy vann finalen av World Cup 2014 säkert över IFK Vänersborg med 4-1. Jonas Nilsson blev finalhjälte med tre mål i finalen. Jonas Nilsson hamnar även på delad 1:a plats i skytteligan med sina 8 mål tillsammans med Christoffer Edlund och David Karlsson.

Det blev ingen rafflande start från något utav lagen, det var tydligt att ingen ville göra något misstag som skulle kosta ett tidigt baklängesmål. Men i den 17:e minuten gav Joakim Hedqvist IFK Vänersborg ledningen på ett frislag, ett skott som gick in mellan benen på Bergwall. Det blev en snabb replik från VSK, 40 sekunder efter IFK Vänersborgs ledningsmål kvitterade Jonas Nilsson till 1-1. Det var även Jonas Nilsson som gav VSK ledningen i den 27:e minuten efter att han fått bollen i straffområdet av Johan Esplund. Halvleken avslutades med en straff för VSK, en straff som Patrik Sjöström missade.
Halvtidsresultat: 2-1

Andra halvlek var sig lik som den första, båda lagen ville minimera misstagen. Det tog till den 47:e minuten innan VSK utökade sin ledning till 3-1, Jonas Nilssons tredje mål i finalen. Tobias Holmberg satte spiken i kistan med sitt 4-1 mål i den 61:a minuten.
Slutresultat: 4-1