Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

ABB Arena Syd lyser blått för barns rättigheter


Idag, fredagen den 20 november, är det barnkonventionens dag. För att belysa dagen kommer ABB Arena Syd och Mälarenergi Arena på Rocklunda lysa blått. – Arenorna tänds i blått för att belysa bland annat hur viktigt det är att alla barn ges samma rättigheter och lika värde, säger Björn Sandvall, teknisk chef Rocklunda Fastigheter.

Det är första gången ”Turning the World Blue”-konceptet används i Sverige. Utöver ABB Arena Syd och Mälarenergi Arena så kommer byggnader såsom Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg och Telefontornet i Stockholm med flera visa att de står bakom och stöttar barns rättigheter på barnkonventionens dag. Internationella upplysta landmärken är centralstationen i Köpenhamn, Petra i Jordanien och presidentpalatset i New Delhi.

– Världens länder står inför enorma utmaningar när det handlar om att säkra alla barns rätt till god hälsa, utveckling och utbildning, När världen nu gör en omstart efter pandemin, måste barns behov sättas i centrum. Idag belyser vi att barn måste göras delaktiga i beslut som rör dem samt sättas i fokus för genomförandet av Agenda 2030, säger Pernilla Baralt, generalsekreterare UNICEF Sverige, ett pressmeddelande från UNICEF Sverige.

Om barnkonventionens dag
Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora barndagen “World Children’s Day”. I Sverige samlas barnrättsorganisationer kring denna dag för att arrangera aktiviteter där barn och unga deltar.

Om UNICEF
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, arbetar i 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för några barn i en by eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn får rent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag.

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer