Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: ”Älskar att spela tuffa matcher” – Olle Wiberg


Det har gått snart tre veckor sedan serien avslutades, mot AIK på Bergshamra IP. Imorgon drar semifinalerna igång, mot AIK på Bergshamra IP. – Om det regnar, blåser eller snöar så är vi redo 17.00, säger Olle Wiberg inför semifinalerna.

I och med seriesegern blev VSK direktkvalificerade för semifinalspel. Då VM spelades innan slutspelet drog igång med kvartsfinaler har det alltså varit matchuppehåll på tre veckor.

– Med tanke på att vi hade många spelare som var på VM och att vi hade en dipp efter VM med några sjuka så har uppehållet varit nyttigt för oss. Nu har vi legat på bra i 1,5 vecka med mycket träning. Vi känner oss väl förberedda för imorgon.

I måndags spelade VSK en internmatch mot VSK Legends, något man även gjorde under förra säsongens uppehåll.

– Träningsmatchen mot VSK Legends var också nyttig för oss. Det var högt tempo och vi fick ut mycket av matchen, vi gjorde en fantastisk match och är där vi vill vara just nu.

Senast VSK spelade match var mot AIK, i seriens sista match där man även säkrade seriesegern. Nu möter man AIK i en semifinalserie i bäst av tre matcher.

– Vi möter ett bra AIK, ett hårt arbetande lag som när de sätter sina grejer är väldigt bra. Det kommer att bli en tuff match.

Förra helgens avgörande kvartsfinal för AIK mot Sandvikens AIK var tvungen att flytta från Bergshamra IP till Relitahallen i Uppsala, detta på grund av att isen på Bergshamra var ospelbar. Att något liknande händer imorgon är inget Olle Wiberg tänker på.

– 17.00 är det match på Bergshamra, allt annat är oväsentligt. Om det regnar, blåser eller snöar så är vi redo 17.00.

Hur känns det att äntligen få dra igång slutspelet?
– Som alla bandylag så älskar vi att spela tuffa matcher. Vi gillar situationen och vi har varit här några gånger tidigare. Det ska bli jättekul att se vad vi kan utverka de närmsta två veckorna.

S E M I F I N A L 1:3
AIK – VSK Bandy Dam
Lördag 7/3 17.00
Bergshamra IP

Följ matchen på Bandygrytan >>>
Se matchen på Bandypuls >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer