Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: “Att säkra seriesegern är vårt första mål” – Olle Wiberg


En tuff seriefinal mot det enda laget som vunnit över VSK den här säsongen. Morgondagens match är en nyckelmatch för slutspurten av säsongen. – De är tunga att möta och har många matchvinnare som har varit med länge, säger Olle Wiberg om motståndarna.

VSK har vunnit elva av tolv seriematcher, den enda förlusten kom i omgång två, på bortaplan. Mot Skutskärs IF.

– Då var Skutskär väldigt mycket bättre än oss, vi får se hur matchen utvecklar sig den här gången men den nivå vi hade då hoppas jag att jag slipper se imorgon.

Från den matchen har VSK nio raka segrar där man vunnit stort mot de flesta motståndarna.

– Bara för att man vinner många matcher så måste man ta fajten i alla moment mot alla lag. Vi hade ett snack efter matchen mot Skutskär och vi var överens om att vi ska fajtas varje match. Sedan dess har vi varit mycket mer bestämda och vi har jobbat hårdare för varandra.

Vad säger du om Skutskärs IF?
– Det är ett bra lag. De är tunga att möta och har många matchvinnare som har varit med länge vilket gör att de är svåra att möta. De är alltid bra.

Två matcher återstår av Elitserien Dam innan slutspelet väntar och VSK ställs mot serietvåan Skutskärs IF och seriefyran AIK.

– Bra värdemätare inför slutspelet för att se vart vi står och bra för alla spelare som ska iväg på VM att de har med sig två tuffa matcher i benen. Vi avslutar serien tufft och förhoppningsvis kan vi få med en bra känsla in i slutspelet.

VSK kan säkra seriesegern vid poäng mot Skutskärs IF, ett mål man har med säsongen.

– Att säkra seriesegern är vårt första mål. Slutspelsplatsen är säkrad sedan länge, nu har det mer handlat om vart vi hamnar i tabellen och vilka vi möjligtvis ska möta sen.

Galina Mikhaylova kommer att dra på sig den Grönvita matchtröjan och debutera mot sin gamla klubb Skutskärs IF.

– Det ska bli spännande att se henne i matchsituationer, hon har visat på träning att hon kommer att bidra med fart, energi och hon är en hårt jobbande spelare. Komplett på alla sätt och vis.

Trots att herrlaget spelar samtidigt på bortaplan mot IK Sirius hoppas Olle Wiberg att de som stannar hemma tar sig ner till hallen för att stötta laget.

– Jag hoppas att de som var och tittade förra helgen kommer tillbaka och tar med sig en vän. Tjejerna är värda all publik.

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 13
VSK Bandy Dam  – Skutskärs IF
Lördag 8/1 14.00
ABB Arena Syd

Följ matchen på Bandygrytan >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer