Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: ”Det är ju det här vi tränar för” | Intensiv inledning på Elitserien Dam


Fjärde matchen nio dagar när säsongens första finalrepris väntar. – Det brukar bli tuffa matcher och det avgörs ofta i slutet, säger Olle Wiberg om att möta Skutskärs IF.

Damlaget har inlett grundserien strålande. Tre raka segrar, 29 mål framåt och endast tre insläppta.

– Vi har löst matcherna bra och det är klart godkända matcher. Vi skapar otroligt många lägen, vi vinner med 11-1 i onsdags och bränner många fina lägen. Det är något vi ska ta med oss. När vi kommer till slutet på säsongen så gäller det att ha ett bra grundspel och att skapa många lägen.

Hur ska det bli att spela en finalrepris?
– Superkul, det är alltid roligt att möta Skutskär. Det brukar bli tuffa matcher och det avgörs ofta i slutet. Skutskär har byggt en krigarkultur och går fullt ut i alla matcher, så det kommer bli en tuff drabbning imorgon.

Det är en hel del nytt i Skutskärs IF. Niklas Prytz har kommit in som ny huvudtränare och man har haft en stor omväxling på spelare.

– De har värvat smart och bygger nytt, men samtidigt har man tappat flera tunga pjäser och man har inte samma spetsstyrka som ifjol.

För första gången på väldigt länge var hela VSK-truppen med och tränade när laget samlades dagen innan match.

– Det är skönt att vi har klarat av första skade- och sjukdomsperioden bra. Vi har en tydlig strategi vad gäller skador och framförallt sjukdom och symptom och vi tar inga risker. Har man haft symptom har man hållit sig hemma och testat sig för covid-19, det har gjort att vi har undvikit ett större utbrott hos oss.

Söndagens match blir den fjärde på nio dagar, en intensiv inledning med andra ord.

– Superintensivt. Det är skönt att få lite matcher så att vi kan utvärdera. Det är klart att det sliter lite på oss men det är också nyttigt för framtiden att vi får komma igång ordentligt och spela matcher. Det är ju det här vi tränar för.

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 4
Västerås SK – Skutskärs IF
Söndag 29/11 15.00
ABB Arena Syd

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Skaffa grundseriekortet och välj VSK Bandy som din favoritklubb – då går 100kr till VSK Bandy!

Följ matchen i våra sociala medier eller på bandygrytan.se >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer