Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: Energifylld helg när damlaget var i Rättvik | ”Välbehövligt”


World Cup Women ställdes in, istället packade damlaget väskorna och åkte till Rättvik för ett tvådagarsläger med två träningsmatcher. – Vi fyllde på med bra energi, säger Virva Rylander om helgen.

I och med coronapandemin ställdes årets World Cup Women in. Olle Wiberg och Hasse Hedin ville ändå få iväg laget en sväng för att svetsa ihop truppen inför seriestarten. Det blev ett tvådagarsläger i Rättvik med träningsmatcher mot Sandvikens AIK och Skutskärs IF.

– Vi hade väldigt kul tillsammans som lag och fyllde på med bra energi. Det kändes välbehövligt.

På schemat förutom de två träningsmatcherna stod både teori och roliga aktiviteter.

– Det var en del snack och taktik inför säsongen, men även en hemlig aktivitet på söndagsmorgonen. Då åkte vi iväg till Rättviks travbana och fick testa på att vara kuskar bakom travhästar. Det var jätteuppskattat, superkul och bidrog till mycket energi.

Hur var själva träningsmatcherna?
– Mot Sandviken så tog det lite tid innan vi fick igång spelet och vi lät Sandviken få lite för mycket plats. Stundtals gjorde vi det väldigt bra med fina kombinationer. Mot Skutskär så var första halvleken seg trots att vi hade väldigt mycket boll, i andra halvlek blev det mer action och även där hade vi många fina kombinationer och många målskyttar. Det kändes som att vi hade kul på planen med många passningar och bra lir.

Vad säger du om helgen i stort?
– Vi är jättenöjda med helgen, det var bra för oss att komma iväg och hänga med varandra nu när World Cup inte blev av.

Lördagen 7 november spelas seriepremiären för damlaget, borta mot Skirö AIK. Dit är det mindre än två veckor.

– Det känns väldigt bra inför seriestarten, alla är taggade på att få komma igång. Det är det roligaste på året, att få spela tävlingsmatcher varje vecka.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer