Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: ”Gillar att spela i Vetlanda”


Ikväll är det dags för tredje matchen på fem dagar när damlaget åker söderöver för att möta Skirö AIK. – Vi kräver mer av varandra och det ska vi visa ikväll, säger Olle Wiberg.

Premiärhelgen blev lyckad med fyra poäng av fyra möjliga. Men rent spelmässigt är laget inte nöjda med helgen som var.

– Vi är inte helt nöjda med insatserna och vi har bestämt oss att vi ska ner och göra en bra insats ikväll. Det var en mer attitydfråga, vi åkte ut mer rätt dålig energi och gömde oss för varandra i spelet. Sen löser vi båda matcherna för att vi är tillräckligt bra som lag och individer, men vi kräver mer av varandra och det ska vi visa ikväll.

Säsongens första långa bortamatch, finns det något man bör tänka på extra?
– Den stora utmaningen vid långa bortaresor är att man inte ska skänka bort första tio minuterna för att man inte lyckats skaka av sig bussresan. Vi gillar att spela i Vetlanda med en bra och stor plan, vi gillar de ytorna som finns.

Vad säger du om Skirö AIK?
– Ett lag med väldigt många unga spelare och likt KS Bandy så är de hungriga spelare som vill framåt. Det ska bli jättespännande att möta dem och det gäller för oss att vara på tårna annars äter de upp oss.

Kvällens match blir damlagets tredje på fem dagar, och på söndag väntar en ny match. Elitserien startar med ett minst sagt intensivt spelschema.

– Det tar lite på oss men vi har tränat länge och är bra tränad. Vi som tränare får försöka hitta bra kvalitativa träningar som inte sliter på spelarna mellan matcherna. Det gäller att balansera mellan träning och match och än så länge har vi hittat en bra balans.

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 3
Skirö AIK – Västerås SK
Onsdag 25/11 19.00
Hydro Arena Vetlanda

Följ matchen i våra sociala medier eller på bandygrytan.se >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer