Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: Hemmamatch i Svenska cupen – ”Vi vill bestämma”


Damlaget kan säkra en plats bland de fyra bästa vid seger mot KS Bandy i Svenska cupen på lördagseftermiddagen. – Det är de tuffa matcherna som utvecklar oss mest, det är klart att vi vill dig, säger huvudtränare Olle Wiberg om en plats till finalhelgen.

Damlaget vann den inledande gruppspelsmatchen mot Skirö AIK med komfortabla 19-1 på bortaplan. Nu väntar enda hemmamatchen i gruppspelet när KS Bandy står för motståndet.

– Vi har ju valt att inte spela så många matcher tidigt på säsongen vilket gör att man längtar till matcher nu, vi har tränat 7-8 veckor på is men bara spelat en match. Det är inspirerat och laddat i laget, säger Olle och fortsätter prata om motståndet;

– Jag vet inte så mycket om dem mer än att de är nykomlingar i serien och att de har flera unga, bra spelare. Vi fokuserat på vårat och det spelar ingen roll hur bra de är, vi ska göra vårat och vi vill bestämma vår match. Sen är det upp till motståndarna att hänga på det.

Villa Lidköping, som spelar i samma grupp, är redan klara för finalhelgen efter två raka segrar. Vid seger idag säkrar Grönvitt en plats till finalhelgen som spelas 19-20 oktober i Västerås.

– Den platsen är viktig, vi vill spela många och tuffa matcher och det är de tuffa matcherna som utvecklas oss mest. Vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i och nu vill vi först vinna den här gruppen och sedan slutspelet.

Hur känns truppen?
– Den känns bra. Vi har haft bra träningsveckor med högt tempo och med bra konkurrens i truppen. Utvecklingsmässigt ser det bra ut, vi har utvecklat vårt spel ytterligare en nivå och jag hoppas att vi kan visa det imorgon och framöver.

Malin Hedfors, Charlotte Selbekk och Matilda Plan vilar från matchen.

Svenska cupen
VSK Bandy Dam – KS Bandy
Lördag 5/10 15.00
ABB Arena Syd

FRI ENTRÈ!

Följ matchen via Bandygrytan här >>>

Dan Kiwii Persson
Foto: Lars Stegnell


[fb_like]

Kommentera

kommentarer