Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam “Inget lag ska kunna säga att de var starkare än oss”


Bandysäsong brukar innebära sena kvällar med isträningar nere på Rocklunda. Damlaget testar något nytt när de från och med idag samlas 06.30 och genomför ett fyspass tillsammans. – Inget lag ska kunna säga att de var starkare än oss sista kvarten i matcherna, säger assisterande tränaren Hans Hedin efter onsdagsmorgonens fysträning.

Damlaget kliver in i säsongen som regerande mästare och siktar mot en ny säsong med nya chanser på guld.

– Det går enligt plan hittills. Vi har, ända från en månad efter finalen, kört på bra med fysträning och kontinuerliga tester. Det är bra tryck i laget och vi ser förbättringar på samtliga.

Förra säsongen tränade damlaget kvällstid hela säsongen. Till den här säsongen har man ändrat om lite i schemat. På tisdagar är det isträning 15.05 och på onsdagar är det fysträning 06.30.

– Detta gör att vi frigör två kvällar, dels för oss i damlaget men framförallt har vi frigjort tid som våra ungdomslag i föreningen kan nyttja. Utöver våra ispass vill vi under säsongen ligga på ett-två fyspass i veckan, för att vi ska hålla oss skadefria och i så fysisk god form som möjligt. Inget lag ska kunna säga att de var starkare än oss sista kvarten i matcherna.

Varför har ni valt att lägga om träningsschemat?
– Vi har sedan slutet på förra säsongen kollat möjligheterna kring att träna tidigare någon dag, med allt från arbetsgivare till lediga tider i ABB Arena Syd. Alla spelare är nu tillgängliga vilket är fantastiskt. Morgonpasset har vi lagt in som ett extrapass, vi startar redan 06.30 men de som inte kan vara med då får sina pass i XPS (träningsplattform), så det blir lika mycket träning för alla.

Att gå in i en säsong som regerande svenska mästare är något nytt för damlaget i VSK, men det är inget man går runt och pratar om.

– Det är visserligen jätteroligt, men vi pratar väldigt lite om det som varit. Vi har identifierat vissa detaljer som gjorde att vi lyckades, men i övrigt pratar vi väldigt lite om själva finalen och guldet. Det betyder faktiskt inte någonting nu, nu finns det ett nytt guld att fajtas om och det är alla eniga kring.

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Borg


[fb_like]

Kommentera

kommentarer