Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: “Jernvallen säger ganska mycket ur VSK-ögon” – Olle Wiberg


Damlaget laddar för bortamatch mot Sandvikens AIK som spelas utomhus på klassiska Jernvallen. – Vi känns bra och på gång, säger Olle Wiberg.

Tre omgångar av Elitserien Dam är spelade och det är en jämn tabell. Villa Lidköping vann senast över Skutskärs IF och toppar tabellen med full pott, sex poäng. Efter följer fyra lag på fyra poäng vardera.

– Dambandyn har under de senaste åren breddats, sen är det fortfarande några givna topplag men det är så det ser ut. Det kommer upp många yngre spelare som fortfarande går på gymnasiet vilket gör att de stannar kvar i sina lag, och det gör att lagen blir bra.

Jag gissar att du bara ser positivt på att dambandyn blir jämnare?
– Du vill alltid vinna, men det är viktigt att man kollar till det stora och vi vill ha fler lag som är bra. Vi vill alltid ligga i framkant och det är roligare att det blir fler jämna matcher, det utvecklas också vi av.

Två av lagen på fyra poäng möter varandra imorgon, Sandvikens AIK mot VSK Bandy.

– Det är en intressant match på förhand. Sandviken har byggt ett spel under några säsonger och blir bättre och bättre, vi kommer möta ett lag som är väldigt samspelta och har en bra defensiv.

Matchen spelas utomhus på Jernvallen, en klassisk arena med många klassiska matcher mellan Sandvikens AIK och VSK Bandy.

– Jernvallen säger ganska mycket ur VSK-ögon, det har spelats extremt många tuffa matcher mellan Grönvitt och svartvitt där. Det hänger mycket tradition i luften.

Vad vill du se av VSK imorgon?
– Att vi går tillbaka till det vi har varit bra på under åren, spela med hög fart och hög delaktighet. Att vi sätter vårt grundspel och visar motståndarna att om de vill ha poäng så gäller det att hänga på oss.

Det är fortsatt bara Maja Odén som är skadad och missar matchen på grund av skada.

– Vi känns bra och på gång, vi kommer från en bra träningsvecka med en bra känsla från förra helgen där vi fick utdelning framåt.

Matilda Odén, Lovisa Odén och Emilia Aldengård står också över matchen.

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 4
Sandvikens AIK – VSK Bandy Dam
Lördag 30/11 15.00
Jernvallen

Följ matchen på Bandygrytan >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer