Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: Laddat inför seriefinalen – ”Vi är svårlästa när alla är med och bidrar”


Det vankas seriefinal på bortaplan när damlaget ställs mot Villa Lidköping på lördagseftermiddagen. – Vi gjorde säsongens bästa match då, säger Olle Wiberg om hemmamötet mot Villa Lidköping.

Villa Lidköping toppar Elitserien Dam på 16 poäng, två poäng före VSK men också med en match mer spelad.

– Det är alltid speciellt med seriefinaler och vi gillar att spela bra matcher. Senaste matchen spelade vi väldigt bra men vi mötte ett lag som inte testade oss fullt ut. Imorgon vet vi att vi kommer att bli testade i offensiven och defensiven, det är något vi gillar och drivs av.

Lagen möttes i Västerås i mitten av december, då blev det storseger för VSK med hela 13-3.

– Vi gjorde säsongens bästa match då, och Villa kom inte upp i sin nivå. Vi vet att de har presterat mycket bättre än så efter den matchen, så det kommer att bli tufft imorgon. För min del får vi gärna göra säsongens bästa match imorgon också, det är den nivån vi måste upp på om vi ska åka hem med poäng.

Vad var det ni gjorde bra i den matchen?
– Alla var på plats och bidrog i sina roller. Vi är svårlästa när alla är med och bidrar, när det inte är en eller två det hänger på. Delaktigheten vi hade i spelet den dagen var väldigt bra.

Hur tror du att morgondagens match blir?
– En superkul match tycker jag. Villa är bra, det vet vi sedan tidigare. De kommer från en vinst mot Skutskär senast, så jag förväntar mig en hård match. De leder serien och har hemmaplan, de får räknas lite som favoriter imorgon.

För första gången på länge är hela truppen tillgänglig för spel.

Maja Odén har varit med och tränat i några veckor nu, hon kommer att spela med vårt Allsvenska lag på söndag för att känna på hur det känns i match.

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 9
Villa Lidköping – VSK Bandy Dam
Lördag 11/1 15.00
Sparbanken Lidköping Arena

Följ matchen på Bandygrytan >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer