Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: Mattias ”Sura” Larsson blir individuell teknisk tränare i damlaget


Damlaget utökar ledarteamet och plockar in Mattias ”Sura” Larsson som individuell teknisk tränare. – Målet är att laget ska kunna prestera ännu bättre när den individuella skickligheten ökar, säger ”Sura”.

Damlagets ledarteam består av huvudtränare Olle Wiberg och assisterande tränare Hans Hedin, med lagledare Roger Eriksson och materialare Thomas Dahlberg bakom. Mattias ”Sura” Larsson kliver in och kommer fokusera på att utveckla spelarnas individuella skicklighet.

– Det gäller individuell skicklighet så som skridskoteknik, klubbteknik med mera. Allt utifrån den enskilde spelarens behov och i samspråk med Olle (Wiberg) och Hasse (Hedin), säger ”Sura”.

”Sura” Larsson har ett förflutet som både spelare (VSK Bandy, TB Västerås, IFK Kungälv) och ledare (TB Västerås P18/P20 och TB Västerås herrlag), Nu väljer han att ta ett steg tillbaka från att ha huvudansvar till att jobba individuellt med spelarna.

– Jag tycker att det är just att kunna se spelare och individer utvecklas utifrån den plan jag gör tillsammans med spelaren och tränarna som är otroligt inspirerande. Jag känner själv att jag är bra på att jobba med detaljer med varje spelare och är inte lika intresserad av att vara huvudansvarig för ett lag, säger ”Sura” och fortsätter;

– Jag brinner för bandy och att se spelare och människor utvecklas. När Olle hörde av sig så kändes det rätt och kul. Sedan är VSK en klubb där jag upplevt mina största framgångar inom bandyn och VSK är en fantastiskt fin förening med både bredd och elit.

Damlaget är regerande mästare i alla tävlingar det senaste året och för att bibehålla den förstaplatsen vill man fortsätta utvecklas.

– Målet är att varje spelare känner att de lyfter sig och vill utvecklas. Och att laget kan prestera ännu bättre när den individuella skickligheten ökar, så att man fortsätter vinna titlar och fortsätta leda utvecklingen inom dambandyn.

Huvudtränare Olle Wiberg om att ta in Mattias ”Sura” Larsson som individuell teknisk tränare:
– Vi har tagit in ”Sura” för att utveckla spelarnas individuella förmåga ytterligare. Han kommer att jobba med tekniska delar hos spelarna som behöver utvecklas för att ytterligare ge tyngd åt vårt spel. Vi vill vara ledande i dambandyn och detta är ett mycket viktigt steg för att spetsa vår grupp ytterligare.

S E R I E P R E M I Ä R
VSK Bandy Dam – AIK Bandy
Onsdag 13/11 19.00
ABB Arena Syd

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer