Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: Rapp fortsätter att jobba med damlaget


Arbetet mot säsongen 2018/2019 är redan igång och nu står det klart att Patrick Rapp kommer hålla i damlagets försäsong även kommande säsong. – Det kommer bli mer träning än förra året, säger Rapp om den kommande försäsongen.

Säsongen tog slut tidigare än vad alla spelare och ledare i damlaget hade som förhoppning efter semifinalförlust mot Skutskärs IF, som sedermera tog hem SM-guldet. Nu har det gått några veckor sedan uttåget och arbetet med säsongen 2018/2019 är igång. Första steget blir försäsongen där Patrick Rapp, grundaren till Sports Performance Center, fortsatt kommer att sköta det mesta.

– Det känns jättekul att få fortsatt förtroende. Det är en skön grupp med människor och det känns väldigt roligt och hedrande att fortsätta, säger Rapp och fortsätter prata om upplägget på träningen.

– Jag sitter och pratar med tränarteamet och utifrån vad de säger hur de vill spela och vad de söker i spelarna så omvandlar jag det till träning utifrån vad jag tror är bäst. Det kommer bli mer träning än förra året, vi vill stegra upp och köra tuffare träning så att vi hela tiden utvecklas framåt och blir starkare.

Du drar igång med försäsongsträningen med damlaget 3/5, vad blir fokus från det första passet?

– Fokus blir ganska en ganska tuff period i början med tyngre styrketräning, sen kommer det gå över i mycket konditionsinriktad träning. Det kommer bli en periodisering med längre intervaller och tyngre träning till hjärta/lunga och sedan omvandla det till mer explosivitet och power när vi närmar oss säsongen.

Damlaget kommer att köra fyra pass i veckan från att försäsongen börjar, där Rapp kommer att hålla i två av passen.

– Jag håller i två av passen, sedan kör de innebandy ett pass och sedan ett pass som jag själv inte håller i men kommer att planera.

Anledningen till att träningen kommer bli hårdare och tuffare är bland annat på önskemål från spelarna i laget.

– Det är ett lag där åldersskillnaden och träningsvanan är stor, det får man ta i beaktning. Det känns som att alla förstår vikten av vad vi håller på med och att alla köper konceptet. Sen finns det lite olika önskemål från spelarna där vissa vill ha mer, det får vi lösa men det beror på allt från istider och så vidare.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer