Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: Storseger i seriepremiären borta mot Sandvikens AIK


Regerande svenska mästarna fick en drömstart på elitseriesäsongen 2020/2021 när man bortabesegrade Sandvikens AIK i seriepremiären med 7-0. – Det är klart att vi känner en styrka som lag att hålla nollan och göra sju mål framåt när vi inte är nöjda med spelet, säger tvåmålsskytten Tova Grönoset efter matchen.

Det dröjde drygt tio minuter in i matchen innan det första målet kom, då var det nyförvärvet Tova Grönoset som presenterade sig. Mot sin gamla klubb på sin förra hemmaplan satte hon både 0-1 och 0-2. Kort efter 0-2 utökade Charlotte Selbekk på till 0-3 och Sandvikens AIK begärde timeout.

– Vi var inte alls nöjda med första halvlek, vi var inte påkopplade. Vi löste det lite i andra halvlek, men det finns att jobba på, berättar Tova Grönoset efter matchen.

Den andra halvleken handlade till stor del om rött, blått och vitt. Norska landslagsspelarna Ingebjörg Kvaal-Knutsen och Charlotte Selbekk satte 0-4 och 0-5 innan ryske landslagsspelaren, och matchens lirare, Galina Mikhaylova satte 0-6. Minuten efter satte Kvaal-Knutsen sitt andra mål i matchen på ett friläge, vilket också blev matchens slutresultat.

Bakåt såg det stabilt ut för VSK. Sandvikens AIK hade några halvlägen och en ramträff på en hörna, men Isabelle Larsson höll nollan.

– Det är klart att vi känner en styrka som lag att hålla nollan och göra sju mål framåt när vi inte är nöjda med spelet. Vi gör en godkänd insats men ingen jättematch.

Tova Grönoset har spenderat många timmar under träning och match i Göransson Arena, då i den svartvita tröjan. Nu var hon på plats för första gången med Grönvitt, och hon gjorde lagets två första mål.

– Den första gick in på hörna, då släppte nervositeten och jag kunde ta ner axlarna och lira lite. Det var speciellt att spela på flera olika sätt, extra kul att det var seriepremiär och första matchen i VSK.

Redan imorgon väntar nästa seriematch när KS Bandy väntar på hemmaplan. Sedan väntar en veckomatch och ytterligare en match nästa helg. Ett tajt spelschema till en början.

– Jag tycker att det ska bli jättekul, man känner sig som ett proffs att spela så många matcher på kort tid. Vi ska gå ut och göra en bra match imorgon också.

Sandvikens AIK – Västerås SK 0-7 (0-3)
11’ 0-1 – Tova Grönoset (Emelie Åkerlund)
25’ 0-2 – Tova Grönoset (Mathilda Eklund)
28’ 0-3 – Charlotte Selbekk (Malin Persson)
29’ TIMEOUT – Sandvikens AIK
—————————————————
55’ 0-4 – Ingebjörg Kvaal-Knutsen
60’ 0-5 – Charlotte Selbekk
75’ 0-6 – Galina Mikhaylova (Mathilda Eklund)
76’ 0-7 – Ingebjörg Kvaal-Knutsen

Utvisningar – 10 min
Sandvikens AIK: Alice Nilsson, Wilma Linderqvist
VSK: –

Hörnor
Sandvikens AIK: 10
VSK: 11

Matchens lirare
Sandvikens AIK: Jennifer Andersson
VSK: Galina Mikhaylova

 

VSK BANDYS STARTELVA
#1 Isabelle Larsson
#12 Galina Mikhaylova
#9 Lovisa Odén
#14 Malin Kuul
#4 Virva Rylander
#89 Emelie Åkerlund
#95 Malin Persson (K)
#8 Maja Odén
#17 Mathilda Eklund
#71 Tova Grönoset
#18 Charlotte Selbekk

Bänken
#76 Olivia Gransing (mv)
#11 Ingrid Bjonge
#22 Ingebjörg Kvaal-Knutsen
#51 Olivia Engman
#64 Sara Nordqvist

Dan Kiwii Persson
Foto: Gert Holmér


[fb_like]

Kommentera

kommentarer