Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: ”Svårt att veta vart man har dem” – Olle Wiberg


Säsongens sista seriematch står för dörren när Sportklubbens damlag ställs mot AIK på Bergshamra IP. – Vi vill avsluta serien på ett bra sätt, säger Olle Wiberg inför matchen.

Damlaget leder Elitserien Dam med sina 22 poäng och +106 i målskillnad. Tvåan Skutskärs IF är två poäng bakom med sina +62 mål, med andra ord krävs det storförluster och storvinster för att VSK ska tappa seriesegern. Men det är inget laget går och tänker på.

– Nej, det gör vi inte. Vi vill avsluta serien på ett bra sätt, det är det man tänker på först och främst. Allt det andra med serieseger blir en bonus.

AIK ligger i ingenmansland på fjärdeplats, och Wiberg är imponerad av Solnalaget.

– De har gjort en bra säsong, utifrån att de knappt hade lag tidigare i höstas. Deras samarbete med Söråkers IF har givit bra effekt, de har bra spelare men prestationen har väl varit upp och ned. Det är svårt att veta vart man har dem, men det man vet med AIK är att de alltid är stentuffa och bjuder upp till kamp.

Efter den sista seriematchen imorgon väntar ett landslagsuppehåll med VM innan lagen åter samlas för att ladda inför semifinalerna. Till skillnad från förra året då lagen fick en stor lucka på flera veckor mellan semifinal och final.

– Upplägget är lite bättre i år. Vi har ganska många med i VM från VSK och de kommer att få bra matchning den veckan. När vi alla återsamlas har vi 14 dagar på oss att ladda inför semifinal och vi kommer förmodligen att ha en internmatch under den perioden.

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 14
AIK – VSK Bandy Dam
Lördag 15/2 13.00
Bergshamra IP

Följ matchen på Bandygrytan >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer