Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam U: ”Ett naturligt steg från Dam U till damlaget”


VSK Bandys utvecklingslag på damsidan laddar för ännu en säsong i Allsvenskan Dam Södra, numera leds laget av Emma Hansson som tidigare spelat bandy i bland annat VSK. – Den här säsongen siktar vi på att utveckla spelarna och laget, säger Emma Hansson.

Dam U har en helt ny tränartrio som leds av Emma Hansson med backning av Tomas Lönn och Engla Willefors. Försäsongen har rullat på bra och det har varit en hög träningsnärvaro på truppens 21 spelare.

– Laget ser positivt på den här säsongen och tjejerna har bestämt sig för att jobba hårt och ha en bra gemenskap inom laget. Redan nu kan vi tränare se en positiv utveckling på spelarna, så det kommer bli spännande att se hur den här säsongen slutar.

Det väntar spel i Allsvenskan Dam Södra, där man bland annat ställs mot Villa Lidköping U, AIK U, IFK Vänersborg och Hammarby IF Dam. En stor del av truppen kommer dessutom spela i en F17-serie.


Emma Hansson från tiden som VSK-spelare.

Hur vill ni spela er bandy?
– Vi vill spela en bandy med många spelare delaktiga. Vi ska vilja ha boll, vara redo att få boll och bidra med åkningar för att skapa spelyta till medspelarna. I själva spelet vill vi vara rättvända och värdera våra lägen, när vi väljer att vända ur och när vi ska gå för det. I vår defensiv ska vi vara tuffa, hålla tätt och vinna närkamperna. Vårt spel ska ha en röd tråd till hur damlaget vill spela, då blir det ett naturligt steg från Dam U till damlaget.

Dam U har under försäsongen spelat tre träningsmatcher mot allsvenskt motstånd där det blivit två segrar (mot SBBK Dam U och Uppsala BoIS U) och en oavgjord (mot Uppsala BoIS U), även F17-laget har spelat en match som slutade oavgjort.

– Vi ser mycket positiva bitar men även en hel del saker att jobba på. Laget behöver utveckla sitt spel, spela bredare och ha fler kombinationer samt våga äga boll. Sista tredjedelen är en yta där vi kommer att fokusera mer på.

Har ni någon målsättning med säsongen?
– Den här säsongen siktar vi på att utveckla spelarna och laget. Spelarna ska få nycklar till att utvecklas och de som vill jobba sig upp till damlaget ska ha möjlighet till det, sen vill vi självklart vinna matcher.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer