Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: ”Vi är att räkna med i år igen” | Dubbel premiärhelg för damlaget


Efter uppskjutna premiärer väntar en dubbel premiärhelg för damlaget. På lördagseftermiddagen möter man Sandvikens AIK på bortaplan och på söndag KS Bandy på hemmaplan. – Vi är extremt laddade, säger Olle Wiberg inför premiärhelgen.

Det har varit en höst präglad av covid-19 där World Cup ställdes in och elitseriepremiären skjutits upp flera gånger. Nu är det dock äntligen dags för tävlingsmatcher igen.

– Det är som det är skulle jag säga. Vi har ju precis öppnat vår verksamhet efter att den låg nedstängd i slutet på förra veckan. De som är hela och friska är redo för match, vi har några som inte är med för stunden men som återkommer när de är symptomfria.

Hur skulle du summera den här försäsongen?
– Den har känts jättebra på många sätt och vis, sen blev det lite annorlunda när World Cup ställdes in och vi fick åka upp till Rättvik för att spela två bra matcher istället. Försäsongen har varit bra om än utdragen, vi har ju inte spelat match på 3,5 vecka.

Det blir rivstart direkt med två matcher på två dagar. Även det en annorlunda premiärhelg.

– Det är spännande att få dra igång och vi är extremt laddade för att spela. Vi har tränat väldigt länge och tittat mycket på detaljer och det kommer bli bra att få jobba med rena matchsituationer. Vi är väldigt tacksamma över att vi får spela när läget är som det är.

Hur ska det bli att äntligen få dra igång serien?
– Det känns superskönt och härligt att få spela match igen. Vi får chansen att visa för oss själva och för andra att vi är att räkna med i år igen, vi vill vinna bandymatcher och det ska bli skönt att börja tävla igen.

Motståndarkollen
Sandvikens AIK slutade på en femteplats förra säsongen och stack ut hakan rejält på upptaktsträffen när de tippade sig själva som svenska mästare i slutet på mars.

– Det ska bli spännande att se deras lagbygge, de är kanske favoriter i den här matchen nu med tanke på hur de rankar sig själva. De tror mycket på sig själva och vi tror mycket på vårat. Vi kommer gå för fullt och sen får vi se hur pass bra de står sig.

KS Bandy slutade på en sjundeplats förra säsongen och litar mycket på sina unga spelare i truppen. I seriepremiären förra helgen blev det förlust mot just Sandvikens AIK, med 3-5.

– Ett ungt lag som sagt och en fantastiskt stor utveckling i laget. De hade en bra premiär mot Sandviken och kommer till oss med mycket energi och entusiasm. De har många unga spelare som är framtidens damelitspelare och vi måste vara noggranna i vårat för att ta två poäng.

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 1
Sandvikens AIK – Västerås SK
Lördag 21/11 15.00
Göransson Arena

E L I T S E R I E N  D A M | Omgång 2
Västerås SK – KS Bandy
Söndag 22/11 11.30
ABB Arena Syd

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer