Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Dam: ”Vi är redo för premiär” – Olle Wiberg


Efter en lång försäsong är det nu äntligen dags för damlaget att skrinna ut till seriepremiären hemma mot AIK. – Vi ska vara som bäst i februari/mars tänkte vi, säger Olle Wiberg inför seriepremiären.

Försäsongen har varit unik i sig. Förutom två titlar har damlaget spelat elva tävlingsmatcher, något man aldrig tidigare gjort under en försäsong.

– Det var toppen med Svenska Cupen, ett bra initiativ från Svenska Bandyförbundet. World Cup spelades som vanligt och det är en lång cup med många matcher och lite sömn, det tar hårt på spelarna. Vi hade förberett oss bra inför den och var som bäst när det var som tyngs på söndag eftermiddag, det är ett tecken på att vi ligger rätt i träningen och spelet.

Hur nöjd är du med spelet under försäsongen?
– Fokus på försäsongen och framförallt under Svenska Cupen var att träna på våra grejer, sätta vårt spel och nöta detaljer som vi ville förbättra från förra året. Jag tycker att vi har tagit oss en bra bit på vägen, sen finns det alltid saker att jobba på. Vi ska vara som bäst i februari/mars tänkte vi.

I hemmapremiären möter VSK Solnalaget AIK, ett lag man mött två gånger under försäsongen och inkasserat två vinster, båda tvåmålssegrar.

– Det gäller att vi är med från start och visar att vi är på plats, vi dikterar villkoren sen är det upp till AIK att hänga på om de är sugna att vara med.

Det brukar allt som oftast bli tuffa och jämna matcher när VSK ställs mot AIK, något Olle Wiberg inte tvivlar på att det blir imorgon igen. Trots att AIK till stora delar har en ny trupp.

– Ibland tittar man lite väl mycket på vart spelarna kommer ifrån. De har några spelare från Söråker och de vann inte en enda match förra året, men individerna de har fått till sig är bra spelare som varit tongivande i Söråker och på gränsen till landslaget. Vi fokuserar på vår insats, men att det blir tufft mot AIK det är 100% säkert.

Hur känns truppen?
– Den känns bra. Vi har bara en skadad spelare (Maja Odén), annars är alla redo för spel vilket är väldigt positivt. Vi har ett bra go i laget och har nött smådetaljer den sista veckan. Vi är redo för premiär!

– Kom hit och titta på laget imorgon, vi spelar en väldigt bra bandy. Välkomna, avslutar Olle Wiberg.

S E R I E P R E M I Ä R
VSK Bandy Dam  – AIK Bandy
Onsdag 13/11 19.00
ABB Arena Syd

Följ matchen på Bandygrytan >>>

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Borg


[fb_like]

Kommentera

kommentarer