Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: ”Vi ska minimera ytorna för motståndarna” – Olle Wiberg inför Sandvikens AIK hemma


Damlaget tar emot Sandvikens AIK i ABB Arena Syd på onsdagskvällen, i en på förhand intressant match. – De har ett ungt lag som vill spela bandy precis som vi, säger Olle Wiberg inför matchen.

Förra veckan var det hemmapremiär för damlaget när man vann över AIK Bandy med 6-4, i en match där varken spelare eller ledare riktigt var nöjda med insatsen.

– Trots att vi slog AIK så var vi inte nöjda med vår prestation. Vi har kikat och pratat om en del situationer från AIK-matchen och det behövs bättre inställning från alla, inklusive ledare. Motståndarna fick lite för stora ytor, då blir alla lag bra om man får is. Vi ska minimera ytorna för motståndarna, gör vi det vet vi att vi är väldigt bra offensivt med vårt spel.

För motståndet i säsongens andra hemmamatch står Sandvikens AIK, ett väldigt ungt lag på pappret.

– Jag gillar Sandviken, de har ett ungt lag som vill spela bandy precis som vi. De har också sagt att de vill bygga för framtiden. Vi vet att vi kommer möte ett lag där vi inte får ge några ytor, Sandviken spelar en bra bandy och är inget lag som vevar, slår eller parkerar någon buss.

Fler hemmamatcher blir det framöver. Damlaget spelar fem hemmamatcher under säsongens första halva, och bara två under den andra halvan.

– Det är lite bakvänt. Samtidigt är det skönt att spela hemma, vi är trygga på vår hemmaplan. Men att spela sista hemmamatchen tolfte januari och damma av nästan alla hemmamatcher innan jul känns lite sådär. Men tänker man på Söråker och vädret ute nu med plusgrader blir det rent förutsättningsmässigt bra att spela hemma.

ELITSERIEN DAM
VSK Bandy Dam – Sandvikens AIK
Onsdag 21/11 19.00
ABB Arena Syd

Entré 50:-
Ditt säsongskort gäller både för dam- och herrlagets hemmamatcher.

Följ matchen på Elitrapport.se, klicka här >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer