Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: ”Vi tänker inte vika oss” – Olle Wiberg inför helgens slutspel i Svenska Cupen


Det vankas slutspel i Svenska Cupen på hemmaplan för VSK Bandy och för motståndet i semifinalen står AIK. – Vi har äran att spela om en buckla på hemmaplan vilket är få förunnat, säger Olle Wiberg och hoppas att folk hittar ner till ABB Arena Syd under lördag- och söndagskvällen.

VSK:s väg fram till slutspelet började relativt enkelt. Seger över Skirö AIK med 19-1 följdes upp med 9-1-seger mot KS Bandy. I den avslutande gruppmatchen väntade en ren gruppfinal borta mot Villa Lidköping, där vann Grönvitt med uddamålet 3-2.

– Det har varit tre matcher med lite varierande motstånd där vi fick avsluta med en toppmatch mot Villa. Just för stunden tycker jag att vi är där vi ska vara, jag kan inte begära mer efter tre matcher och två månader på is.

På lördagskvällen väntar alltså semifinal och för motståndet står Solnalaget AIK.

– Återigen en bra match där det kan gå hur som helst. Det har varit stor omväxling i AIK där de fått in kvalitativa spelare, dels från Söråkers IF, sedan några finska och ryska spelare. AIK är alltid svåra att möta, vi måste göra en 100%-ig insats för att gå segrande ur striden.

Det är en historisk första upplaga av Svenska Cupen Dam som avgörs i helgen och som vanligt vill VSK vara framme och slåss om de ädlaste medaljerna.

– Målsättningen med Svenska Cupen har varit att låta alla spelare som är friska och hela spela, och att vi ska gå för att vinna varje match vi spelar. Vi tänker inte vika oss, vi går för att spela final och att vinna cupen.

Slutligen skickar Olle med en uppmaning till alla Grönvita supportrar i Västerås med omnejd.

– Jag hoppas att folk tar sig ner och tittar, vi har äran att spela om en buckla på hemmaplan vilket är få förunnat. Det ska bli jäkligt spännande och förutsättningarna är bra inför helgen.

Svenska Cupen | Semifinal
VSK Bandy Dam – AIK Bandy
Lördag 19/10 19.30
ABB Arena Syd

Biljetter

100:-
Gäller alla fyra matcher under helgen.

Entré

Alla besökare hänvisas till Schysst Framtids läktaringång, på långsidan ut mot Vasagatan. Övriga entrédörrar kommer att vara låsta.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer