Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Engman klar för Sportklubben | ”Finns mycket att hämta här för mig”


Den kvicke mittfältsmotorn Olivia Engman är klar för VSK Bandy. – Jag känner mig väl mottagen och ser verkligen fram emot att få vara en del av det här gänget, säger Olivia Engman.

Född och uppvuxen i Umeå, med Umedalens IF som moderklubb, har Olivia Engman de senaste åren spenderat gymnasietiden i Sandviken och det senaste året i Stockholm och AIK. Hon summerar själv åren som tuffa.

– Det har varit många skador för mig, så det har hackat en hel del. Det känns bra och det ska bli jätteroligt att komma hit till VSK.

Varför väljer du VSK Bandy?
– Jag känner att det finns mycket att hämta här för mig och min personliga utveckling, jag ser verkligen fram emot säsongen.

Med fyra år bakom sig i Elitserien har Olivia stött på VSK ett flertal gånger.

– Jag tycker faktiskt att VSK har varit de roligaste att möta under säsongen, tack vare att man alltid håller ett högt tempo vilket gör VSK betydligt roligare att spela mot.

Olivia har de senaste veckorna provtränat med damlaget, och gjort det så pass bra att Olle Wiberg vill ha kvar henne.

– Det har varit jätteroligt, jag känner mig väl mottagen och ser verkligen fram emot att få vara en del av det här gänget, inte bara tjejerna utan även tränarna och alla runt om.

Olle Wiberg, huvudtränare:
– Vi hade kontakt med Olivia redan för ett år sedan men då blev det AIK för henne. När vi nu fick höra att hon inte skulle vara kvar där så tog vi en ny kontakt och gav henne möjligheten att komma hit och provträna. Det har funkat bra och vi har nu kommit överens om ett kontrakt.

– Olivia är en offensiv högfartsspelare som vi ser ska kunna växa i vår miljö. Med det här säkerställer vi en stabil och bra trupp, samtidigt som vi ger våra egenfostrade spelare i utvecklingslaget en möjlighet att få träna och utveckla sig i vår miljö i damlaget.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer