Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Flickbandyn visar framsteg – över 100 deltagare på Flickbandyns Dag


Om en dryg vecka, lördagen 5:e oktober, samlas över 100 flickor i ABB Arena Syd för Flickbandyns Dag 2019. – Det stora intresset ger oss energi att jobba på lite extra för att det ska bli en riktigt bra dag för alla deltagare, säger Roger Eriksson, styrelseledamot i VSK Bandy.

För tre år sedan genomfördes den första Flickbandyns Dag, då med 70 deltagare. Det stora intresset från start har gjort att man fortsatt med dagen.

– Vi upplevde det som väldigt positivt och framförallt för de tjejer som var här från mindre klubbar där de bara har en eller ett fåtal tjejer och där de till vardags enbart tränar tillsammans med killar. Här får de vara tillsammans med massor av andra tjejer med samma intresse, säger Roger och fortsätter;

– Förhoppningsvis får det dem att fortsätta med sporten lite längre och de kanske t.o.m. kan bli något av ambassadörer för tjejbandy i den egna klubben. Antalet tjejer som spelar bandy har ökat ganska mycket runt om i landet de senaste åren.

Totalt kommer 13 föreningar finnas representerade under dagen.

– Det är kul att det finns så stort intresse för att komma hit hos tjejerna runt om i distriktet. Ett stort gäng åker ända från Karlstad för att vara med under dagen.

Vad kommer att ske under dagen?
– Spelarna kommer delas in träningsgrupper efter ålder och får sen träna bandy under ledning av våra svenska mästarinnor i damlaget. Det blir även fysträning i teambuilding-form och föreläsning om kost och sömn. Den äldsta gruppen kommer dessutom få information om bandygymnasiet här i Västerås. Alla deltagare blir bjudna på lunch. Som en bonus har vi från Förbundets Damnätverk fått 20 böcker som vi ska lotta ut bland deltagarna.

Flickbandyns Dag avslutas 14.30. Som avslutning på dagen spelar VSK Bandys damlag sin andra gruppspelsmatch i Svenska cupen med avslag 15.00 i ABB Arena Syd, för motståndet står KS Bandy.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer