Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Hallstahem huvudpartner för tredje året


I början av 2018 kom nyheten om att Schysst Framtid skulle expandera till Hallstahammar, detta tack vare Hallstahem som gick in som huvudpartner. Nu är det klart att Hallstahem blir huvudpartner för tredje året i rad. – Schysst Framtid är en mycket viktig pusselbit i vårt sociala hållbarhetsarbete, säger Ulf Magnusson VD på Hallstahem.

Två år är genomförda där Schysst Framtid har besökt sjätteklassare och anordnat Summer Camps tillsammans med andra föreningar.

– Att ge alla sjätteklassare i kommunen möjligheten att fått delta i Schysst Framtids program och aktiviteter känns mycket tillfredsställande. Detta tillsammans med vår egen Summer Camp, som vi nu anordnat två år i rad sista veckan på sommarlovet, tillsammans med Schysst Framtid och våra olika idrottsföreningar har varit mycket lyckosamt och uppskattat, säger Ulf Magnusson och fortsätter:

– Schysst Framtid är en mycket viktig pusselbit i vårt sociala hållbarhetsarbete, där vi har ett viktigt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag i Hallstahammars kommun, bland annat för våra barn och ungdomars framtid.

Hur märker ni av Schysst Framtid i Hallstahammar?
– Främst genom Schysst Framtids besök i skolorna, men också i att vi som bostadsbolag fått en ny kontaktyta med rektorerna på skolorna. En samverkansmöjlighet som jag inte tror hade kommit utan Schysst Framtid.

Under sommaren och hösten har konceptet med skolbesöken i Schysst Framtid utvecklats, nu besöker man varje klass fyra gånger under. En annan stor nyhet är att elever och lärare två gånger, innan första besöket och efter det sista besöket, fyller i ett anonymt formulär vilket gör att vi får ut statistik på hur klassmiljön ser ut.

– Jag tycker att Schysst Framtid har tagit stora steg i och med det uppdaterade konceptet som man nu kör sedan i höstas i skolorna. Jag tror att det är viktigt att grunderna finns kvar över tid i projektidén men att man samtidigt skruvar och förbättrar succesivt, precis som man har gjort nu.

Vad är det viktigaste med Schysst Framtid?
– Att barn och ungdomar får en alternativ miljö att diskutera viktiga frågor som mobbning, psykisk ohälsa, vikten av att röra på sig, kost med mera. Och att barn får möjlighet att helt gratis prova på olika sporter på Summer Camps, som man kanske inte annars skulle haft råd med.

Erik Grönberg, verksamhetsansvarig Schysst Framtid:
– Våra huvudpartners och partners möjliggör att vi kan ge barn och ungdomar en bättre uppväxt. Att Hallstahem går in på sitt tredje år som huvudpartner betyder därför oerhört mycket, det visar också att vi gör rätt saker i Schysst Framtid i utvecklingen av verksamheten.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer