Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Hedberg klar för VSK – debuterar mot Mölndal BK


Västerstrand AIK:s lagkapten förra säsongen, Isabelle Hedberg, är klar för VSK Bandy och debuterar i den grönvita matchtröjan mot Mölndal BK. – Kul att äntligen spela match igen och utvecklande att vara med dessa duktiga spelare, säger Isabelle Hedberg.

19-åriga Isabelle Hedberg har flyttat till Västerås för att plugga till ekonom på Mälardalens Högskola och att spela bandy, med regerande mästarna.

– Än så länge har jag bara tränat en handfull gånger med laget och jag är säker på att det kommer bli både svårt och utmanande.

Hur kommer det bli att spela första matchen direkt, mot Mölndal BK?
– Att möta just Mölndal, som kommer från just Allsvenskan, gör det hela åtminstone lite mindre nervöst eftersom jag förmodligen har bättre förståelse för deras spel jämfört med de rutinerade elitserielagen. Hur som helst så kommer det bli kul att äntligen spela match igen och utvecklande att vara med dessa duktiga spelare.

Vad har du för målsättning med säsongen?
– Min personliga målsättning för den kommande säsongen är att utvecklas som bandyspelare. När jag flyttade hit till Västerås hade jag inte föreställt mig att få komma upp och spela i damlaget såhär tidigt utan det var snarare ett långsiktigt mål. Men jag har fortfarande mycket att lära.

Huvudtränare Olle Wiberg är glad att Hedberg har anslutit till föreningen.

– Hon är driven, lyhörd och vill mycket med sin bandy. Hon har rutin efter att ha spelat flera år i Allsvenskan och varit en drivande spelare där. Vi ser med tillförsikt fram emot att utveckla henne som bandyspelare. Hon kommer att tillhöra vårat U-lag, som spelar i Allsvenskan, och gör hon det bra där finns det självklart chans att ta sig till damlaget på heltid.

Dan Kiwii Persson
Foto: Västerstrands AIK


[fb_like]

Kommentera

kommentarer