Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”Bra boost för självförtroendet” | Två poäng borta mot Frillesås BKHerrlaget plockade båda poängen borta mot Frillesås BK efter drömstart i både den första och andra halvleken. – Det var fint att vinna igen, säger en glad Jesper Jonsson efter matchen.

Det var, för ovanligheterna, drömförutsättningar på Sjöaremossen denna tisdagskväll. Knappt någon vind, några minusgrader och ingen nederbörd.

– Det var grymma förhållanden. Hård is, ingen vind, det är magiskt att spela bandy ute när det är såhär.

Det blev även drömstart för Grönvitt. Redan efter 41 sekunder hade Jesper Jonsson fint spelat fram Emil Juhlén som satte 0-1. I den sjunde minuten kom också 0-2 när återigen Jesper Jonsson spelade fram, den här gången till Robin Andersson som var klinisk i avslutet.

Nicklas Gustafsson satte en reducering för hemmalaget när han satte en vänsterhörna. Men minuten senare återtog VSK sin tvåmålsledning när Tobias Holmberg spelade fram Joel Engström med en fin backhand, Joel tog emot och avslutade snyggt. Trots flera lägen, i VSK-favör, blev det inga fler mål i den första halvleken.

– Bra start, skönt att få med ett mål direkt och 2-0 kommer ganska snabbt och vi har bud på fler. De gör ett hörnmål och vi får några mål bortdömda på grund av offside. Med lite flyt hade vi haft några fler mål in i halvtid.

Det blev en drömstart även på den andra halvleken. Jesper Jonsson assisterade för tredje gången ikväll när han spelade fram Joel Engström efter en hörna. Kort därefter kom också 1-5, på Robin Anderssons retur var AIK-lånet Elias Engholm först fram och satte sitt första mål i VSK-tröjan.

Frillesås tröstmålade två gånger om på slutet fram till slutresultatet 3-5.

– Vi hade ett bra snack i halvtid och startade den andra halvleken bra, fram till minut 70 ungefär. Sen blir vi lite passiva och gör individuella misstag som Frillesås får halvkontringar på. Vi kanske blir lite backande och tar egna beslut som gör att de kan bryta enkelt, och då går det fort åt andra hållet.

Hur känns det att spela in två poäng igen?
– Det var fint att vinna igen, det känns som att det var längesen. En bra boost för självförtroendet med poäng, trots att vi gjort några bra matcher med förluster. Det blir mycket enklare att sitta i bussen med två poäng, det är ju det idrott handlar om. Att vinna matcher.

Frillesås BK – Västerås SK 3-5 (1-3)
1’ 0-1 – Emil Juhlén (Jesper Jonsson)
7’ 0-2 – Robin Andersson (Jesper Jonsson)
18’ 1-2 – Nicklas Gustafsson (Jesper Norrman) Hörna
19’ 1-3 – Joel Engström (Tobias Holmberg)
—————————————————
48’ 1-4 – Joel Engström (Jesper Jonsson)
53’ 1-5 – Elias Engholm
55’ TIMEOUT – Frillesås BK
73’ 2-5 – Fredrik Brandin (Gustav Friman)
84’ TIMEOUT – Västerås SK
88’ 3-5 – Sergey Pochkunov (Mattais Johansson)

Utvisningar – 10 min
Frillesås BK: Anton Lööf, Lukas Norrman
Västerås SK
:

Hörnor
Frillesås BK: 8
Västerås SK
: 9

VSK BANDYS STARTELVA
#23 Henrik Kjellsson (mv)
#11 Jesper Hermansson
#22 Måns Engström
#66 Stefan Kröller
#15 Oscar Gröhn
#8 Tobias Holmberg
#5 Magnus Joneby (K)
#7 Jesper Jonsson
#33 Joel Engström
#83 Emil Juhlén
#9 Robin Andersson

Bänken
#30 Benjamin Pizzoni Elfving (mv)
#10 Melker Westman
#20 Niklas Gifting
#54 Kasper Sandgren (J)
#55 Elias Engholm

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer