Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”En underhållande match” – Michael Carlsson


Det är dags för seriepremiär och herrlaget har genomfört sin sista träning inför fredagens hemmamatch mot IK Sirius. – Kommer att få se ett VSK som är riktigt sugna, säger Michael Carlsson om vad Västeråspubliken kommer att få se imorgon.

Försäsongen kan summeras som upp och ned, med framgångar i Svenska Cupen där det blev final och World Cup där det blev uttåg i gruppspelet.

– Jag tycker att vi har gjort en helt okej försäsong, på det stora hela så har vi gjort ett bra jobb.

Försäsongen har mycket handlat om skador, där som mest fyra spelare var borta samtidigt.

– När man har tre-fyra spelare borta så sliter man mycket på truppen som är frisk, men jag tycker att vi har hanterat det på ett fantastiskt bra sätt. Vi reflekterar inte så mycket över det utan vi kör på med det vi har bestämt sedan tidigare. De som är friska gör jobbet och de som är skadade gör allt för sin rehabilitering, det är en grymt bra grupp på så vis. Det är inte mycket som stör oss.

Två spelare missar premiären på grund av skador, Jesper Jonsson och Oscar Gröhn.

– Jesper Jonsson är borta en längre tid efter sin knäskada. Oscar Gröhn har tagit av gipset på högerhanden och körde väldigt lätt och försiktigt med klubba och boll idag. Nu ska lite specialister titta på handen och sen trappar vi upp träningen om det ser bra ut.

Nu väntar Elitserien, som utöver Villa Lidköpings förväntade hemjoggning av serien ser ut att bli en tät historia.

– Det är tufft och jämnt, alla lag är bra. Det gäller att man är 100% i sin inställning inför varje omgång för att ens ha en chans att vinna matcher. Det är både utvecklande och bra för bandyn i stort.

För motståndet i premiären står IK Sirius, ett lag VSK vann enkelt mot båda matcherna förra säsongen.

– Sirius är ett bra lag som tagit kliv varje år. De spelar med mycket fart och de har lite finska spelare så det finns finskt sisu i laget, och Esa (Määttä, tränare) har satt sin prägel på laget ett tag nu. Det ska bli intressant att möta dem, det kan bli en underhållande match.

Vad för typ av VSK kommer Västeråspubliken att få se imorgon?
– De kommer att få se ett VSK som är riktigt sugna på att gå ut och göra en bra hemmapremiär.

Historik från Christer Johansson:
Klubbarna har mötts inomhus i Västerås vid tolv tillfällen och Sirius har vunnit tre av dessa matcher. VSK har triumferat nio gånger varav de sex senaste. Lagen har enbart mötts en gång i slutspel. SM-finalen 21 februari 1960 på Stockholms Stadion inför 24 179 åskådare. VSK vann med 3-1, och hemförde då sin åttonde gulduppsättning. Sedan dess har det blivit ytterligare tolv guld.

S E R I E P R E M I Ä R
VSK Bandy Herr – IK Sirius
Fredag 1/11 19.00
ABB Arena Syd

Köp din biljett här >>>
Boka plats på #VSKfredag med tacobuffé och trubadur här >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer