Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”Ge dem en ordentlig matchserie” | VSK ställs mot AIK i kvartsfinal


Grundserien är färdigspelad, nu väntar slutspelet och kvartsfinal. Där ställs VSK mot AIK. – Vi ska visa dem att de gjorde fel val, säger lagkapten Magnus Joneby.

VSK har varit slutspelsklara en längre tid och sedan en vecka tillbaka också kvartsfinalklara. Under sista omgången säkrades också femteplatsen i tabellen.

– Det har varit en resa där vi sakta men säkert blivit bättre. Vi var hårt drabbade av skador i början, och även corona, så utifrån förutsättningarna så gör vi det bra. Vi har vuxit under säsongen och nu på slutet kunde vi inte komma högre upp än femma så det var skönt att nypa den platsen.

Nu väntar slutspel, vad betyder ett slutspel för dig?
– Allt skruvas upp och det gäller att vara noggrann. Det ska bli kul att det drar igång på riktigt.

Slutspelsvalen gjordes i vanlig ordning i direktsändning i Radiosporten. Villa Lidköping var först ut och valde vinnaren i åttondelsfinalen mellan Broberg/Söderhamn och IK Sirius. Därefter var det AIK:s tur, som valde Västerås SK.

– Kul. Det kan bli riktigt bra matcher. Det är en tuff motståndare och de kom tvåa i serien, så det ska bli kul att möta dem. Det brukar även bli bra bandy oss emellan.

VSK mötte AIK både hemma och borta inom loppet av två veckor, det blev förlust för VSK båda gångerna. Nu vill Magnus Joneby vända på trenden och ta VSK till semifinal.

– Vi ska visa dem att de gjorde fel val, vi ska ge dem en ordentlig matchserie. Vi ser fram emot att möta AIK och jag tror att det kommer bli tuffa och jämna matcher.

Första kvartsfinalen spelas om en vecka, onsdagen 3 mars. Fram till dess ska VSK slipa på detaljer.

– Nu blir det mer fokus på oss den här veckan, att vi sätter oss i så bra slag som möjligt. Sen blir det att kolla detaljer, fasta situationer och träna på ordentligt.

Kvartsfinal 1:5 | Onsdag 3 mars
AIK – Västerås SK

Kvartsfinal 2:5 | Fredag 5 mars
Västerås SK – AIK

Kvartsfinal 3:5 | Söndag 7 mars
AIK – Västerås SK

Ev. kvartsfinal 4:5 | Tisdag 9 mars
Västerås SK – AIK

Ev. kvartsfinal 5:5 | Torsdag 11 mars
AIK– Västerås SK

Dan Kiwii Persson
Foto: Jako Keric


[fb_like]

Kommentera

kommentarer