Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Grönvitt laddar för sista träningsmatchen – ”Alltid kul att möta ryssar”


Det är dags för försäsongens sista träningsmatch när ryska Jenisej står för motståndet. Ett Jenisej som spelar en klassisk rysk bandy. – Det blir åka av imorgon, säger Michael Carlsson inför matchen.

Jenisej ligger sedan i söndags på läger i Västerås, något de gjort de senaste åren, i en uppladdning för World cup.

– Vi har fått en speciell relation genom åren då de ligger här ganska länge och vi har haft våra duster genom åren. Jenisej är kanske det mest klassiska ryska laget och det blir åka av imorgon, samtidigt tycker jag att vi också har bra fart i laget. Det kommer bli en kul match att kolla på.

Lagen kommer dessutom mötas kommande helg, under World cup i Sandviken, där man lottats in i samma grupp.

– Jag tror inte något av lagen kommer visa allt imorgon. Det blir ett bra tillfälle för oss att få upp tempot efter förra helgens cup då vi haft det lite lugnare träningsmässigt den här veckan. Vi behöver komma upp i fart igen och det har vi träningen idag (fredag) och matchen imorgon till för.

I drösen bland världsspelare i Jenisej hittar vi Patrik Sjöström, som är utlånad från VSK till Jenisej. Hur ska det bli att se honom på andra sidan imorgon?

– Vi ska dubbelpunkta honom och han ska ha det riktigt tråkigt… Haha, nej då. Det ska bli kul att se honom i den ryska ligan och hur han kommer se ut i den röda tröjan imorgon.

Trots redan tunga tapp av Andreas Bergwall (AIK) och Anders Bruun (slutat) så valde VSK i våras att låna ut Sjöström.

– Frågan kom sent från Jenisej och vi tog beslutet att ”Putte” skulle få åka över och han ville själv göra det. Han verkar trivas och vi tycker att det är kul att våra spelare får åka iväg och testa nya saker.

TRÄNINGSMATCH
VSK Bandy – Jenisej
Lördag 6/10 12.20
ABB Arena Syd

FRI ENTRÉ

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer