Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Gruppindelning och spelschema för World cup


Ikväll släpptes spelschemat för World cup 2019 som spelas i Sandviken och Göransson Arena. Grönvitt kommer möta ryska storlaget Jenisej, förra säsongens kvartsfinalmotståndare IFK Vänersborg och finska silvermedaljörerna Veiterä. – Det är en spännande grupp och det gäller att vi är förberedda inför varje match, säger assisterande tränaren Johan Ganebro.

Sportklubben inleder turneringen med att möta IFK Vänersborg 13.00 på torsdagen, för att sedan ställas mot Jenisej sent på fredagskvällen (21.30). Lång väntan mellan matcherna väntar alltså.

– Vi har haft så tidigare år och så länge vi vet om förutsättningarna i förväg så ser vi till att förbereda oss så bra som möjligt mellan matcherna.

Nytt för i år är att 20 lag är inbjudna till World cup, till skillnad från 16 lag tidigare år. Det gör att det nu väntar fem grupper där gruppsegrarna och de tre bästa tvåorna tar sig vidare till kvartsfinal.

– Det är ett nytt och spännande upplägg och vi tycker alltid att det är roligt att åka upp till Sandviken och World cup när världens bästa lag gör upp på en och samma plats.

Såhär avgörs det vilka tre tvåor som går vidare från gruppspelet:
De fem seriesegrarna och de tre bästa tvåorna går till kvartsfinal. Seriesegrarna rankas sinsemellan utifrån i första hand poäng i gruppspelet, i andra hand målskillnad och i tredje hand flest gjorda mål. De tre bästa tvåorna skiljs ut från övriga tvåor utifrån i första hand poäng i gruppspelet, i andra hand målskillnad och i tredje hand flest gjorda mål. I sista hand avgör lottning.

Klicka här för att se alla grupper och hela spelschemat >>>
Klicka här för att läsa “Så avgörs World cup” >>>

Grupp A
Villa Lidköping
Baikal Energy
Vetlanda BK
Vodnik

Grupp B
Broberg/Söderhamn
Dynamo Moskva
Hammarby IF
AIK Bandy

Grupp C
IFK Vänersborg
VSK Bandy
Veiterä
Jenisej

Grupp D
Sandvikens AIK
SKA Neftyanik
Frillesås BK
IFK Motala

Grupp E
Uralsky Trubnik
Åby/Tjureda
Bollnäs GIF
Edsbyns IF

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer