Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”Har varit helt otrolig i år” | Defensiven la grunden till två poäng borta mot Edsbyns IFHerrlaget tog fjärde raka segern när man vann i Edsbyn med 3-1. – Vi gör en perfekt bortamatch, säger storspelande Henrik Kjellsson efter bortasegern.

Det dröjde till den 35:e minuten innan första målet föll. Måns Engström satte en vänsterhörna i nättaket, det blev också den första halvlekens enda mål.

– Första halvlek känns ganska lugn faktiskt, de får ta en del avslut utifrån och där känner jag mig ganska bekväm. Vi skapar också bra lägen framåt och kan göra ett par mål till i den första halvleken.

Tio minuter in i den andra halvleken kom 0-2 när VSK kontrade och Emil Juhlén satte bollen från nära håll mellan benen på Anders Svensson. Några minuter senare kom 0-3, även det efter en kontring. Robin Andersson spelade kort till Tobias Holmberg som satte bollen högt.

Edsbyns IF tryckte på för en reducering och till slut kom den. Med dryga kvarten kvar vickade sig Simon Jansson förbi några VSK:are och satte 1-3. Närmare målmässigt än så kom inte Edsbyns IF och herrlaget åker hem med två poäng.

– Vi gör en perfekt bortamatch. Vi sätter defensiven nästintill 100%-igt och är tillräckligt bra offensivt för att sätta chanserna. Vi har lägen att göra fler mål men idag var tre mål tillräckligt för två poäng.

Det kändes väldigt tätt runt VSK-målet idag, hur upplevde du försvarsspelet?
– Det håller jag med om. Det kändes kontrollerat matchen igenom och vi håller dem på utsidan, det är inte många gånger de får kliva igenom i mitten. Vi gör en jättebra defensiv insats och det ligger till grund för att vi vinner idag, säger Kjellsson och fortsätter med att hylla Robin Andersson.

– Robins hemåtjobb idag är fantastiskt. Han håller koll på deras 9:a och vann den matchen. Han har varit helt otrolig i år och är vår poängspelare nummer ett.

Hur känns det att vinna i Edsbyn?
– Det är första gången för mig, jag har varit med och tagit poäng här en gång tidigare. Det är inte många lag som åker härifrån med seger så det känns jäkligt bra.

Edsbyns IF – Västerås SK 1-3 (0-1)
35’ 0-1 – Måns Engström (Jesper Jonsson) Hörna
—————————————————
55’ 0-2 – Emil Juhlén (Robin Andersson)
59’ 0-3 – Tobias Holmberg (Robin Andersson)
68’ TIMEOUT – Edsbyns IF
74’ 1-3 – Simon Jansson (Hans Andersson)

Utvisningar – 10 min
Edsbyns IF: Martin Frid
Västerås SK
: –

Hörnor
Edsbyns IF: 14
Västerås SK
: 7

VSK BANDYS STARTELVA
#23 Henrik Kjellsson (mv)
#11 Jesper Hermansson
#22 Måns Engström
#16 Rasmus Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#8 Tobias Holmberg
#5 Magnus Joneby (K)
#7 Jesper Jonsson
#33 Joel Engström
#83 Emil Juhlén
#9 Robin Andersson

Bänken
#30 Benjamin Pizzoni Elfving (mv)
#10 Melker Westman
#20 Niklas Gifting
#54 Kasper Sandgren (J)

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer