Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Heta känslor gillar man ju bara” – Adam Gilljam inför semifinalserien mot VSK


Hammarby IF kommer från en tuff kvartsfinalserie mot Sandvikens AIK där man säkrade semifinalplatsen i den femte kvartsfinalen. Nu väntar n het semifinalserie mellan VSK och Hammarby. – Hammarby mot VSK, det är nästan derby och heta känslor gillar man ju bara, säger Hammarbymittfältaren Adam Gilljam.

Hammarby IF ledde kvartsfinalserien med 2-0 i matcher och kunde säkra semifinalplatsen på Zinkensdamms IP, men då vaknade Sandvikens AIK till. Det hela gick till en femte och helt avgörande kvartsfinal i Sandviken, där Hammarby segrade med 5-3.

– Det var jämna och täta matcher där vi är starkare och vinner rättvist, vi borde ha avgjort tidigare och det var lite onödigt att det blev fem matcher. Men nu är vi i semifinal och det var vårat mål.

Hur var det att tappa 2-0-ledningen i matcher till 2-2 och ett avgörande på bortaplan?
– Det var jämna matcher hela vägen och i fjärde kvartsfinalen står det 2-2, vi har en man mer med tio minuter kvar och släpper in två mål. Vi får skylla oss själva där, det berodde mer på oss själva än att Sandviken var bättre. Så vi kändes ganska lugna att det blev en femte match, det var inga konstigheter.

Nu väntar en semifinalserie där det bästa grönvita laget ska utses, och en semifinalserie Adam Gilljam ser fram emot.

– Det ska bli jättekul, det är ett riktigt tungviktsmöte i bandyn och det var ett tag sedan vi spelade mot varandra i slutspel. Två storklubbar i svensk bandy, rivalmöte där det finns en historia mellan oss. Det kommer att bli heta och roliga matcher.

Blickar vi i backspegeln har VSK två segrar mot Hammarby den här säsongen, 8-5 på bortaplan och 7-5 på hemmaplan.

– Ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket av de matcherna. Men det är som alltid, VSK är ett bra lag och vi måste upp några nivåer till och det är vi fullt medvetna om. Vi förlorade båda matcherna i serien och är inte nöjda med det, men nu är det först till tre som gäller. Det som hände i grundserien får vi lägga bakom oss.

Hur tror du att den här semifinalserien kommer utspela sig?
– Det kommer bli helt skilda matcher mot kvartsfinalen, det kommer bli högre tempo och öppnare bandy. VSK har bra fart och vi har många bra fartspelare, så jag hoppas på en snabb och offensiv bandy.

Avslutningsvis pratar Gilljam om känslan att möta VSK i en semifinalserie i bäst av fem.

– Det är alltid roliga matcher och det brukar bli många mål när vi möts. Jag hoppas på fulla arenor åt båda håll, att publiken kan göra sitt för att stötta sina lag. Det brukar vara bra tryck kring matcherna och då kommer det bli en rolig bandy och hett. Det är så det ska vara i en semifinal. Hammarby mot VSK, det är nästan derby och heta känslor gillar man ju bara.

 

S E M I F I N A L 1:5
VSK Bandy Herr – Hammarby IF
Tisdag 5/3 19.00
ABB Arena Syd

Biljettlänk >>>
Se matchen på Bandyplay.se, klicka här >>>
Följ matchen på Elitrapport.se, klicka här >>>

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer