Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: Jansson stannar i Grönvitt!


VSK Bandy och Simon Jansson har nått en överenskommelse att förlänga Simons kontrakt med VSK till och med säsongen 2019/2020. – Skönt att ha allt klart så man inte behöver fundera så mycket, säger en glad Simon Jansson.

Simon Jansson kom till VSK inför säsongen 2015/2016 från ett Edsbyns IF han tillbringat sex säsonger hos. Nu väljer Jansson att redan under säsong förlänga sitt kontrakt med Sportklubben.

– Det som ligger till grund för det är att helhetsbilden funkar bra, jag och familjen trivs bra i Västerås. Sen känner jag självklart att jag kan utvecklas mer är och vi har möjlighet att vinna allt vi ställer upp i. VSK som klubb ligger längst fram i utvecklingen både på plan och på sidan.

Varför väljer du att skriva på mitt under säsongen?

– Det är skönt att ha allt klart så man inte behöver fundera så mycket. Vi har haft en längre dialog med Campese och nu kom vi överens om hur samarbetet ska se ut och då var det lika bra att göra klart allt.

Simon Jansson

Som liten åkte Simon ofta in till Västerås från hemorten Köping för att se på Mesta MästarnaRocklunda och kärleken till klubben har funnits där sedan dess.

– Den här klubben känner man mycket för, det är den klubb man växt upp med och lärt sig bandyspelet. Det finns mycket hjärta till den här klubben.

Klubbchef Michael Campese och Simon Jansson är de två som suttit och förhandlat om en förlängning och Campese är glad att Simon väljer att stanna.

– När vi fick hit Simon så kände vi att det är en spelare som vi vill vara här och som vi vill ha kvar. Vi har haft en dialog för att hitta en bra social situation för både Simon och sambon Sara och det finns en stark vilja hos båda två att stanna i Västerås och VSK. Vi har dessutom suttit ned med Simons arbetsgivare, Telebolaget, för att hitta en så bra situation som möjligt, säger Michael Campese.

Under Simons tid i VSK har det florerat rykten om att andra klubbar försökt jaga Simons underskrift.

– Det kom ut någonting under slutspelet förra året om att han var på väg ifrån oss, det är olyckligt att såna diskussioner kommer upp mitt under ett slutspel när det gäller en spelare som har ett år kvar på kontraktet. Men vi har inte lagt så mycket värdering i det utan vi känner oss trygga med varandra och Simon är en spelare som vi vill bygga laget kring framöver, säger Campese.

Simon är dessutom uttagen i Sveriges 26-mannatrupp till VM i Chabarovsk som spelas i månadsskiftet januari-februari. Den truppen kommer att bantas till 18 spelare, den slutgiltiga truppen tas ut torsdagen 18 januari och Jansson hoppas få spela sitt andra VM.

– Jag har bara ett VM-brons och det är inte så mycket att prata om. Ett VM-guld och just att det går i Ryssland är det som lockar mest, att få spela inför den publiken och de förutsättningarna. Jag ser väl mina chanser som fifty-fifty, avslutar Simon Jansson.

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer