Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”Känns som en förlust” | Sportklubben spelade oavgjort borta mot Bollnäs GIF


Det blev till slut ”bara” en poäng borta mot Bollnäs GIF efter en dramatisk avslutning. – Vi är det bättre laget över 90 minuter och skapar absolut tillräckligt med lägen för att avgöra matchen, säger Jesper Hermansson i bussen på väg hem mot Västerås.

Grönvitt tog ledningen i matchen när Robin Andersson väggspelade med Jesper Jonsson fram till 0-1 i den tionde minuten. Bollnäs GIF kvitterade på en hörna efter drygt 20 minuter och kort därefter var det dags för nästa väggspel. Stefan Kröller och Jonsson passade sig in i offensivt straffområde där Kröller avslutade med bollen i mål. Efter halvtimmen spelad kom också 1-3 när Emil Juhlén fick in bollen när han kommit runt på vänsterkanten.

Sju minuter in i den andra halvleken kom en reducering från Bollnäs när Samuli Helavuori lossade en kanon som var otagbar för Henrik Kjellsson. VSK tog timeout och direkt efter timeouten satte Joel Engström 2-4 på inspel från Kasper Sandgren, tvåmålsledningen blev dock kort då Christian Mickelsson styrde in ett lyft från Per Hellmyrs minuten senare. Patrik Nilsson sköt in ett frislag i den 71:a minuten fram till 4-4.

Slutminuterna blev dramatiska. VSK och Robin Andersson satte 4-5 i den första tilläggsminuten och det kändes som att två poäng var på väg hem till Västerås. Istället kom en kvittering, på en straff i den 94:e minuten genom Christian Mickelsson.

– Vi är det bättre laget över 90 minuter och skapar absolut tillräckligt med lägen för att avgöra matchen. Straffen på slutet väljer jag att inte kommentera, vi ska kunna vinna den här matchen på egen hand tidigare med tanke på alla lägen vi skapar, säger Jesper Hermansson efter matchen.

Känns det snarare som en tappad poäng än en vunnen?
– Det är absolut en tappad poäng, det känns som en förlust just nu faktiskt.

Vad säger du om matchen i övrigt?
– Vi spelar till oss riktigt bra lägen som är 100%-iga målchanser. Jag tycker att vi gör en bra match över 90 minuter och det känns också bra att vi fortsätter ta steg för varje match som går. Det känns bra inför framtiden.

Fem raka matcher med poäng, vad säger du om den senaste tiden?
 – Vi är inne i en bra form. Det blir lite av en process med nån ny in, ändringar i spelsätt och positioner. Det tar lite tid. Nu börjar det sätta sig mer och mer och det tycker jag visar sig på planen och med våra resultat. Matchen idag ska inte påverka oss allt för mycket.

Sandvikens AIK på hemmaplan på fredag, tankar på den?
– Det känns lite som att vi har revanschlusta efter ikväll även fast vi inte torskade. Rätt skönt att det är tätt med matcher med tanke på vad det blev av matchen idag. Vi ser fram emot fredagen och VSK:s födelsedag, det ska bli kul.

Bollnäs GIF – Västerås SK 5-5 (1-3)
10’ 0-1 – Robin Andersson (Jesper Jonsson)
22’ 1-1 – Samuli Helavuori (Markus Ståhl) Hörna
25’ 1-2 – Stefan Kröller (Jesper Jonsson)
30’ 1-3 – Robin Andersson (Emil Juhlén)
—————————————————
52’ 2-3 – Samuli Helavuori (Per Hellmyrs)
62’ TIMEOUT – Västerås SK
64’ 2-4 – Joel Engström (Kasper Sandgren)
65’ 3-4 – Christian Mickelsson (Per Hellmyrs)
71’ 4-4 – Patrik Nilsson (Jesper Larsson)
83’ TIMEOUT – Bollnäs GIF
90+1 4-5 – Robin Andersson
90+4 5-5 – Christian Mickelsson (Straff)

Utvisningar – 10 min
Bollnäs GIF: Christian Mickelsson, Jesper Larsson
Västerås SK
: –

Hörnor
Bollnäs GIF: 12
Västerås SK
: 8

VSK BANDYS STARTELVA
#23 Henrik Kjellsson (mv)
#11 Jesper Hermansson
#22 Måns Engström
#16 Rasmus Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#8 Tobias Holmberg
#5 Magnus Joneby (K)
#7 Jesper Jonsson
#33 Joel Engström
#83 Emil Juhlén
#9 Robin Andersson

Bänken
#30 Benjamin Pizzoni Elfving (mv)
#10 Melker Westman
#20 Niklas Gifting
#54 Kasper Sandgren (J)
#66 Stefan Kröller

 

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Jako Keric


[fb_like]

Kommentera

kommentarer