Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: Klassikermöte när Sportklubben ställs mot Sandvikens AIK | ”Gillar att spela högintensiv bandy”


På fredagskvällen väntar säsongens första klassikermöte mot Sandvikens AIK. Herrlaget åker upp till Gästrikland med god känsla. – Det kommer bli mycket åka skridskor och det gillar vi, säger Michael Carlsson.

Läget i laget
VSK har spelat tre träningsmatcher där det blivit segrar mot AIK, IK Sirius och senast TB Västerås. Grönvitt är mitt uppe i en period där man filar på detaljer i spelet.

– Vi gillar att spela högintensiv bandy och det kräver mycket rent konditionsmässigt och tempomässigt, vi fortsätter fila på de grejerna vi tycker är viktiga i vårt spel. Det är saker vi jobbar ständigt med.

Motståndarkollen
Sandvikens AIK
har i sin tur spelat fyra träningsmatcher hittills. Edsbyns IF har man mött två gånger där det slutat i en seger åt vardera lag, man har spelat oavgjort mot IK Sirius och förlorat mot Broberg/Söderhamn.

– Jag har sett lite höjdpunkter från de här matcherna och Sandviken har lite nya spelare att spela in, de kommer att bli bra när det väl gäller. De gick bra förra säsongen och jag förväntar mig att de tar ytterligare kliv det här året.

Några utropstecken från träningsmatcherna är två spelare födda -97. Albin Airisniemi, 3+5 poäng, och Hannes Edlund, 5+1, ligger etta och tre i den interna poängligan såhär långt. Däremellan hittar vi den viktiga kuggen Daniel Berlin som stått för fyra mål och tre assist.

Snart dags för Svenska Cupen
Om en dryg vecka väntar Svenska Cupen för herrlaget. I gruppspelet möter Sportklubben IFK Motala, Edsbyns IF och AIK. Fredagsmatchen blir en bra uppladdning inför vad som komma skall.

– Det blir lite uppvärmning inför Svenska cupen, det känns bra att möta Sandviken i det här läget. De kör ganska mycket och vi kommer få en bra värdemätare imorgon, det kommer bli mycket åka skridskor och det gillar vi.

– Planeringen inför cupen går enligt planerna, vi har haft många bra träningsveckor bakåt och det ska bli skönt att få tävlingsnerv igen. Allt har ju blivit förskjutet i och med coronapandemin, det känns som att vi tränat, tränat, tränat och tränat. Hela veckan fram till cupen bygger upp bra anergi och det ska bli skoj att hamna i skarpt läge igen.

Skadeläget
Hela truppen förutom Max Mårtensson (känning i foten) är tillgängliga för mötet mot Sandvikens AIK.

VSK Bandys spelartrupp till träningsmatchen mot Sandvikens AIK
Målvakter
#23 Henrik Kjellsson
#30 Benjamin Pizzoni Elfving

Utespelare
#2 Stefan Edberg
#5 Magnus Joneby
#7 Jesper Jonsson
#8 Tobias Holmberg
#9 Robin Andersson
#10 Melker Westman (U21)
#11 Jesper Hermansson
#15 Oscar Gröhn
#16 Rasmus Sjöström
#20 Niklas Gifting
#22 Måns Engström
#31 Daniel Johansson
#33 Joel Engström
#54 Kasper Sandgren (J)

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer