Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”Lugna och trygga med bollen” | Hemmamatch mot Edsbyns IF


På fredagskvällen ställs herrlaget mot regerande svenska mästarna. Glädjande för VSK är att man får tillbaka spelare från sjukdom och utökat truppen. – Ett signum vi har är att alltid jobba hårt, det ska vi aldrig tulla på, säger Michael Carlsson inför fredagens match.

Mot Villa Lidköping i tisdags blev det förlust i en match där Grönvitt kämpade och slet för varandra.

– Vi följde vår taktiska plan till punkt och pricka. Sen spelar man alltid för att vinna och vi var väldigt besvikna även om vi gjorde en bra match. Vi har mycket att ta med oss därifrån.

Mot Villa Lidköping hade VSK bara två avbytare. Till fredagens match är både Tobias Holmberg och Niklas Gifting tillbaka efter sjukdom.

– Det känns naturligtvis bra att vi har fullt med spelare, även sett till träningarna. Övningarna blir mer autentiska, det blir mer fart och energi så det går hand i hand. Ett signum vi har är att alltid jobba hårt, det ska vi aldrig tulla på.

VSK har även utökat spelartruppen med en spelare. Elias Engholm är inlånad från AIK och blir spelklar till morgondagens match.

– Han är en sniper. En anfallare som tycker om att åka i djupet, har näsa för där bollen hamnar och ett bra skott. Det känns jättebra och han är en jäkla fin kille också. Han har bara gjort en träning men det känns redan som att han är en i gänget.

Vad får ni se upp med när det gäller Edsbyns IF imorgon?
– De är regerande svenska mästare och ett skickligt lag. Vi har snackat igenom vad Edsbyn är bra på och lite saker vi ska utnyttja.

Vad vill du se av VSK imorgon?
– Att vi är lugna och trygga med bollen, har en solid defensiv och växer in i matchen på så vis. Vi har spets i vårt anfallsspel där vi gör riktigt bra saker.

SM-finalen är framflyttad en vecka vilket gör att spelschemat har dragits ut något, men matcherna kommer fortsatt avlösa varandra.

– Det är jäkligt kul att spela så det är skönt att det är match imorgon igen. Vi ser pigga och fräscha ut, det ska bli kul att lira.

E L I T S E R I E N  H E R R | Omgång 14
Västerås SK – Edsbyns IF
Fredag 8/1 19.00
ABB Arena Syd

#STÖTTAFRÅNSOFFAN – Köp fiktiva biljetter och stötta VSK Bandy
Swisha 50kr eller valfritt belopp till 123 269 4545

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Skaffa grundseriekortet och välj VSK Bandy som din favoritklubb – då går 100kr till VSK Bandy!

Följ matchen på Bandygrytan.se >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer