Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”Många jämna matcher under årens gång”


På lördagseftermiddagen ställs herrlaget mot IFK Vänersborg på bortaplan. – Det blir en konstig känsla när det är helt tomt på läktaren, det är en situation som man inte varit med om tidigare, säger Michael Carlsson.

Herrlaget har inlett årets elitserie med en seger över IK Tellus och oavgjort (8-8) mot Broberg/Söderhamn senast. På lördagseftermiddagen väntar en ny tuff bortamatch.

– Det är klart att Vänersborg har ett bra lag, de har varit stabila under några säsonger och har utvecklats bra under Aris (Holopainen) ledning. Vi ser fram emot en härlig batalj imorgon.

Båda matcherna mot IFK Vänersborg säsongen 2019/2020 slutade oavgjort. De senaste åren har matcherna lagen emellan varit väldigt jämna, både spel- och målmässigt.

– Det kommer nog bli en matchbild där båda lagen försöker hålla i taktpinnen och det kan variera under matchens gång. Vi har spelat många jämna matcher under årens gång och så kommer det bli imorgon också. Vi vill åka ner och spela vårt spel och ta kliv i det, de här bortamatcherna är viktiga för oss för att bygga vidare på det vi har påbörjat.

Tredje matchen på en vecka, en riktig rivstart på årets grundserie?
– Ja, vi vill också spela matcher och är väl förberedda inför den här starten. Det är kul att det är match nästan varannan dag.

Sedan starten på serien och en tid framöver kommer matcherna spelas utan publik, hur är det?
– Det blir en konstig känsla när det är helt tomt på läktaren, det är en situation som man inte varit med om tidigare. Samtidigt så har vi spelat ett par omgångar nu och lite otäckt så blir man van.. Det är segrar som står på spel och det är där vi har vårat fokus, men man vill ju ha drag på läktarna.

Påverkas matcherna av att det inte är publik på plats?
– Det som är, är ju att man får en extra skjuts av hemmapubliken och Västeråspubliken kan lyfta fram oss på ett sätt som vi inte blir nu. Den dag de är tillbaka, när nu det blir, så kommer det vara en skön känsla.

E L I T S E R I E N  H E R R | Omgång 3
IFK Vänersborg – Västerås SK
Lördag 28/11 17.00
Arena Vänersborg

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Skaffa grundseriekortet och välj VSK Bandy som din favoritklubb – då går 100kr till VSK Bandy!

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer